Fenerbahçe Tete, Fenerbahçe için Türkiye'de! Bonservisi elinde, görüşmeler başladı

Tete, Fenerbahçe için Türkiye'de! Bonservisi elinde, görüşmeler başladı

29.07.2023 - 09:18 | Son Güncellenme:

Önemli transferlere imza atan ve bu sezon şampiyonluk özlemini bitirmek isteyen Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertli ekibin ilgilendiği Tete, Türkiye'ye geldi. İşte detaylar...

Tete, Fenerbahçe için Türkiyede Bonservisi elinde, görüşmeler başladı

Fenerbahçe, kanat transferi için arayışlarını sürdürürken, yaklaşık 10 gün önce Tete’yi gündemine almış ve ilk temas kurulmuştu.

Haberin Devamı

O dönem İskoç ekibi Cetic’in de çok istediği 23 yaşındaki yıldızın menajeri Pablo Bueno, oyuncusuna İngiltere’den bir takım bulmak için bu ülkeye gitmişti. Sarı-Lacivertliler de teması kesmişti.

İSTANBUL'A DAVET ETTİLER

Ancak Bueno, Premier Lig’den istediği teklifi alamadı. Bunun üzerine Brezilyalı menajer, Fenerbahçe Yönetimi’ne mesaj göndererek, “Oyuncumla hâlâ ilgileniyorsanız görüşebiliriz” mesajını gönderdi. Sarı-Lacivertliler de Tete ve Pablo Bueno’yu İstanbul’a davet etti.

Tete, Fenerbahçe için Türkiyede Bonservisi elinde, görüşmeler başladı

KARARINI AÇIKLAYACAK

Brezilyalı yıldız ve menajeri dün Türkiye’ye geldi. Sarı-Lacivertliler, 23 yaşındaki futbolcu için ödeyebilecekleri rakamları belirleyip teklifi sundu.

Tete ve Bueno, ülkemizde bir süre tatil yapıp, aynı zamanda şu ana kadar aldıkları tüm teklifleri masaya yatıracak. Sambacı’nın kısa süre içerisinde yeni takımıyla ilgili kararı verip, açıklaması bekleniyor. Tete, geçen sezonun ilk yarısını Lyon’da, ikinci devresini ise Leicester’da kiralık olarak geçirmişti. Yıldız futbolcunun piyasa değeri 25 milyon Euro!

Haberin Devamı

NASIL BOŞA ÇIKTI?

Tete, şu anda aslında Shakhtar’ın oyuncusu. Ancak Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle FIFA, Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Yönetmeliği’nin 7. ekinde düzenlemeye gitmişti. Buna göre bu iki ülkedeki yabancı futbolculara, 2024'ün haziranına kadar sözleşmelerini askıya alma hakkı tanındı.

Tete, Fenerbahçe için Türkiyede Bonservisi elinde, görüşmeler başladı

Tete'nin Shakhtar ile olan kontratı, bu yılın aralık ayının sonunda biteceği için Sambacı, bonservisini eline aldı. Özellikle Ukrayna kulübü, bu karara karşı çıksa da CAS, FIFA'nın değişikliğini kabul etti. Shakhtar, bu transfer döneminde İsrailli yıldızı Manor Solomon'u bedavaya Tottenham'a kaptırmıştı. Ancak İngiliz ekibinin, Ukrayna futboluna destek ve iyi niyet göstergesi olarak Shakhtar'a bir ödeme yapabileceği belirtildi.

Yazarlar