Süper Lig TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Dünyada en iyiler arasındayız

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Dünyada en iyiler arasındayız

21.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen dünkü bilgilendirme toplantısında konuşan Büyükekşi, “Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada, şüphesiz gündemi en çok meşgul eden konulardan biri hakem performanslarıdır. Video yardımcı hakemliği - neredeyse her hafta, sadece puan kaybına uğrayan takımlarımız tarafından bol miktarda eleştirilse de - UEFA kuralları gereği, minimum müdahale - maksimum fayda prensibi ile çalışır. Müdahale ettiği pozisyonlarda ise kesinlik arar. Aksi takdirde müdahale hakkı yoktur” ifadesini kullandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Dünyada en iyiler arasındayız

Başkan Büyükekşi, şöyle devam etti: “Geçmişle kıyaslandığında ülkemizde futbol, VAR sayesinde şüphesiz çok daha şeffaf bir seviyeye geldi. Ama dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de hala gelişmeye muhtaç alanlar var. Sistemi iyileştirme konusunda hiç durmadan ve büyük bir iyi niyetle çalışıyoruz. Farklı ülkelerin yapılarını ve VAR uygulamalarını inceliyor, onlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. VAR teknolojisini en iyi uygulayan örnek ülke olma hedefimiz var ve eksiklerimizi her gün tamamlıyoruz. Teknolojik donanımlarımızı yeniliyoruz.”

Haberin Devamı

Gazeteciler VAR odasında

Futbol Federasyonu, Riva’da bulunan VAR merkezinin kapılarını basın mensuplarına açtı. Gazeteciler ve yorumcular, VAR odasında görüntülerin nasıl incelendiği ile ilgili hakemlerden bilgi aldı ve bazı örnek görüntüler gösterildi. İlk Türk kadın hakem Lale Orta da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte VAR odasına girdi ve bazı bilgiler verdi. VAR hakemleri, gazetecilere Riva’da yapılan canlı maçla ilgili olarak örnekler ortaya koydu. Masada denemede bulunan medya görevlileri, yapılan işin zorluğunu anlattı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Dünyada en iyiler arasındayız

Murat Ilgaz’dan sistem sunumu

Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Murat Ilgaz, çeşitli pozisyonlarla VAR sistemini anlattı. İlk olarak VAR sistemiyle ilgili kısa bir çizgi film izletildi. Daha sonra MHK Başkan Vekili ve VAR Sorumlusu Murat Ilgaz bir sunum gerçekleştirerek, VAR Sistemi’nin işleyiş şekli, VAR ve AVAR hakemlerinin görevleri ve VAR Protokolü’nü ekranda pozisyonlarla örneklendirerek bilgilendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Yazarlar