İngiltere Premier Lig Manchester United'dan şoke eden karar! Cristiano Ronaldo depremi

Manchester United'dan şoke eden karar! Cristiano Ronaldo depremi

20.10.2022 - 23:23 | Son Güncellenme:

Premier Lig devi Manchester United'da Cristiano Ronaldo krizi büyüyerek devam ediyor. Kırmızı Şeytanlar son olarak resmi bir açıklama yaparak krizi son boyuta taşıdı. Premier Lig devinin taraftarları bu açıklama sonrası Cristiano Ronaldo'ya destek verdi. Cristiano Ronaldo'nun ayrılık kararı aldığı öne sürüldü. İşte Cristiano Ronaldo krizinde son durum...

Manchester Uniteddan şoke eden karar Cristiano Ronaldo depremi

İngiltere Premier Lig'in 12. haftasında Manchester United, Tottenham'ı kendi evinde konuk etti. Kritik maçı Kırmızı Şeytanlar, Fred ve Bruno Fernandes'in golleriyle 2-0 kazandı. Maça damgasını vuran isim dünya yıldızı Cristiano Ronaldo oldu. Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Portekizli süperstar, maçın 90. dakikası oynanırken yedek kulübesinden çıktı. Ronaldo, oyuna alınmadığı için öfkelendi ve sahayı karşılaşma sona ermeden terk etti. Bu olay ardından teknik adam Erik Ten Hag, Ronaldo için açıklama yaptı ve daha sonra Manchester United'dan şoke eden karar geldi.

Haberin Devamı

ERIK TEN HAG'DAN RONALDO AÇIKLAMASI

Portekizli süperstar 40. dakikada menajer ten Hag tarafından ısınmaya gönderilse de kendisine süre bulamadı ve 90. dakikada karşılaşma sona ermeden soyunma odasına gitti. Maç sonu ten Hag'a konuyu soran basın mensuplarına Hollandalı teknik adam "Şimdi değil, bununla yarın ilgileneceğim! Şimdi galibiyeti kutlama zamanı" yanıtını verdi.

Manchester Uniteddan şoke eden karar Cristiano Ronaldo depremi

İNGİLTERE'DEN AYRILIK İDDİALARI

İngiliz basını Cristiano Ronaldo'nun Ocak ayında ayrılığa sıcak baktığını ve menajerine kulüp bulması için yetki verdiğini iddia etti. Manchester United Menajeri Erik Ten Hag'ın kulüp yöneticileriyle bu konuyu görüştüğünü ve ayrılığa onay verdiği aktarıldı.

Chelsea maçı hazurlıklarına başlayan Kırmızı Şeytanlar'da şoke eden bir karara imza atıldı. Portekizli yıldız dev maçın kadrosuna dahil edilmedi. Manchester United'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

"Cristiano Ronaldo, Chelsea ile oynanacak maçın kadrosunda yer almayacak. Takımın geri kalanı tamamen maça odaklanmış durumda."

Ada basınının önde gelen medya kuruluşlarından The Athletic, Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'da kadro dışı bırakıldığını duyurdu. Portekizli futbolcunun antrenmanlara bireysel olarak devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Manchester Uniteddan şoke eden karar Cristiano Ronaldo depremi

"BASKIYA BOYUN EĞMEK BİR SEÇENEK DEĞİL"

Manchester United'ın bu kararı sonrası Cristiano Ronaldo açıklamalarda bulundu. Portekizli futbolcu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kariyerim boyunca yaptığım gibi; takım arkadaşlarıma ve hocalarıma saygı göstererek oynadım. Bu değişmedi. Ben değişmedim. Son 20 yıldır aynı insan ve aynı profesyonelim. Gençken, benden yaşlı ve tecrübeli oyuncular, benim için her zaman önemliydi. Şimdi ben de, temsil ettiğim tüm takımlarda gençlere örnek olmaya çalışıyorum. Ne yazık ki bu her zaman mümkün olmuyor ve o anın sıcaklığıyla en iyi örneği gösteremiyoruz. Şu anda Carrington'da çok çalışmaya devam etmem, takım arkadaşlarıma destek olmam ve her türlü maça hazır olmam gerektiğini hissediyorum. Baskıya boyun eğmek, bir seçenek değil. Hiç de olmadı. Burası Manchester United ve biz, birlik olmalıyız. Yakında, yeniden birlikte olacağız."

Haberin Devamı

Premier Lig devi Manchester United'dan ayrılması beklenen Cristiano Ronaldo'nun menajeri Jorge Mendes'in de harekete geçtiği aktarıldı. MEN'de yer alan haberde Portekizli yıldızın menajeri Jorge Mendes'in Cristiano Ronaldo için takım aradığı belirtildi.

SADECE 2 GOL

Yeni sezona olaylı bir şekilde giriş yapan Ronaldo, bu sezon toplam 12 resmi müsabakaya çıktı. 691 dakika süre alan Portekizli yıldız, söz konusu maçlarda 2 kez rakip ağları sarstı ve 1 kez takım arkadaşlarına gol pası verdi. Tecrübeli futbolcunun şu anki değeri 20 milyon euro olarak gösteriliyor.

Bir dönemler Manchester United forması da giyen eski futbolcu Louis Saha, Erik Ten Hag ve Ronaldo hakkında çok çarpıcı sözler söyledi. 44 yaşındaki Saha, Erik Ten Hag'ın Ronaldo'ya karşı saygısızlık yaptığını dile getirdi. Saha, Ronaldo gibi bir yıldızın maç sonuna kadar sahada durması gerektiğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Cristiano Ronaldo'ya saygısızlık edildiğini düşünüyorum. Erik Ten Hag'ın yönetimiyle tam olarak aynı fikirde değilim. Ronaldo'nun Newcastle maçından sonra neden üzgün olduğunu anlayabiliyorum çünkü son zamanlarda gol atacağına çok güveniyor, o kadar şanslı ve verimli bir sezon geçirmiyor evet ama onun da bir insan olduğunu unutmayalım."

Manchester Uniteddan şoke eden karar Cristiano Ronaldo depremi

Manechester United'da gelen kötü sonuçlar ve Cristiano Ronaldo krizi taraftarlar ile kulüp sahipleri arasındaki ipleri tamamen kopardı. Sir Alex Ferguson'un 2013'te vedasının ardından ciddi bir başarı yakalayamayan Premier Lig devinin satılığa çıkarıldığı iddia edilmişti. Glazer ailesinin 10 milyar dolar karşılığında Manchester United'ı satmaya hazır olduğu kaydedildi.