Süper Lig TFF Hakem Danışmanı Hugh Dallas'ı çıldırtan iki Süper Lig hakemi! 'Bu durum kabul edilemez'

TFF Hakem Danışmanı Hugh Dallas'ı çıldırtan iki Süper Lig hakemi! 'Bu durum kabul edilemez'

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güney Kıbrıs’ta yapılan UEFA atletik sınavına katılan üç Türk hakeminden ikisinin belirlenen derecelere ulaşamaması, TFF Hakem Danışmanı Hugh Dallas’ı çileden çıkardı. İki hakem de "bu durum kabul edilemez" diye sert dille uyarıldı.

TFF Hakem Danışmanı Hugh Dallası çıldırtan iki Süper Lig hakemi Bu durum kabul edilemez

2024 yılında FIFA listesine alınan Zorbay Küçük ve Kadir Sağlam’ın Güney Kıbrıs’da yapılan UEFA atletik testinde başarısız olmaları, Futbol Federasyonu Hakem Danışmanı Hugh Dallas ile Fitness danışmanı Werner Helsen’i çileden çıkardı.

Haberin Devamı

Pazartesi günü UEFA tarafından rutin olarak yapılan “Single Double Single” (SDS) koşusuna FIFA kokartlı üç hakemimiz Bahattin Şimşek, Küçük ve Sağlam da katıldı. Dallas ile Werner’in yetkili olarak izlediği atletik testte iki Türk hakeminin baraj derecelerine ulaşamaması kriz yarattı.

Hakemlerin fiziki durumlarına önem veren Dallas’ın koşu sonrası iki ismi yanına çağırarak, “Beni çok şaşırttınız. Bunu kabul edemiyorum. Her derste, her seminerde önce fiziken hazır olmanız gerektiğini söylüyorum. Ama beni hâlâ yanıltıyorsunuz” ifadeleriyle sert şekilde uyardığı öğrenildi. Werner’in de olaya büyük tepki gösterdiği belirtildi.

SDS testini geçemeyen iki hakemin daha önce Türkiye’de yapılan koşularda sorun yaşamadığına işaret edilirken, Sağlam’ın son dönemlerde aldığı kiloların, Küçük’ün ise “stres yönetme” konusundaki sıkıntısının ön plana çıktığı vurgulandı. Küçük, iki sene önce de atletik sınavlarda istenilen performansı gösteremediği için 1 yıl kaldığı FIFA listesinden çıkarılmış, sene başında 2. kez kokart takmasına onay verilmişti.

Haberin Devamı

Yo-Yo testinden kolay, FIFA atletik testinden bir derece daha zor olan SDS koşusunda başarısız olan Küçük ve Sağlam’ın mart ayındaki mazeret sınavına katılacakları, burada koşamamaları durumunda kokartlarının tehlikeye gireceği kaydedildi.

ATİNA'DA VİZE ALDILAR

Öte yandan Türkiye ile Güney Kıbrıs arasında yıllardır yaşanan diplomatik problemler nedeniyle ülkemizi temsilen giden üç hakemimiz varış noktasına ulaşabilmek için Yunanistan’ın Başkenti Atina’ya inip vize almak zorunda kaldı.

Hakemler, Türkiye’ye aynı rota üzerinden ve yaklaşık 4 saat süren bir yolculuktan sonra dönebildi.

Yazarlar