Süper Lig TFF’den ekran devrimi

TFF’den ekran devrimi

19.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Mehmet Büyükekşi, Süper Lig’de 4. haftadan itibaren hakem kararlarının MHK Başkanvekili ve MHK Hakem Danışmanı tarafından salı günleri yayıncı kuruluşta değerlendirileceğini açıkladı.

TFF’den ekran devrimi

Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) ağustos ayı eğitim semineri, MHK Danışmanı Hugh Dallas’ın da katılımıyla Riva’da gerçekleştirildi. Seminerde önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig’de 4. haftadan itibaren hakem kararlarının yayıncı kuruluşta değerlendirileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Başkan Büyükekşi, “MHK Başkanvekili (Murat Ilgaz) ve MHK Hakem Danışmanı (Hugh Dallas) her hafta salı günü yayıncı kuruluşla belirlenen bir saatte haftanın hakem performanslarını görüntülü olarak değerlendirecekler. Yanlışsa yanlış diyeceğiz. İnsan hata yapmaya müsait. Yeter ki art niyet olmasın” dedi.

Hakem atamalarıyla ilgili bilgi aktaran Başkan Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin Alanyaspor maçının hakemi Yasin Kol’la ilgili sözlerine de üstü kapalı cevap verdi.

Büyükekşi, “Hakem atamalarını algoritma yapıyor. ‘O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum” sözlerinin karşılığı bizde yok. Bunu herkes böyle bilsin. O zaman lig oynanmaz. Yasin Kol bu hafta atanmadı ama geçen hafta maç yöneten hiçbir hakem de atanmadı. Yani bir kulüple ilgili bir karar asla olmaz. Daha fazla maç oynandıkça elimizde daha fazla veri olacak. Henüz 2. haftadayız. Bu güzel sisteme inanmanızı ve güvenmenizi istiyoruz. Sabır ve anlayış rica ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kol, bir süre dinlenecek’

MHK Başkanvekili Murat Ilgaz, Alanyaspor-Beşiktaş maçının hakemi Yasin Kol’un tatmin edici bir performans ortaya koyamadığını söyledi. Ilgaz, “Geçtiğimiz 2 haftada bazı minör hatalarla elbette karşılaştık. Özellikle sarı kartların çok kolay çıktığını ve bu kolay çıkan sarı kartların da devamında sorunlar yarattığını tespit ettik. Yasin Kol’un gözlemci raporları pek tatmin edici seviyede değil. Verdiği iki penaltı kararı da doğruydu ancak maçta standardı tutturamadı ve istediğimiz seviyede maçı tamamlayamadı. Bir süre dinlenecek, sırası gelince de yeniden görev alacak” dedi.

Yazarlar