Voleybol Tijana Boskovic'ten Filenin Sultanları'na övgü! 'Oldukları yeri hak ediyorlar'

Tijana Boskovic'ten Filenin Sultanları'na övgü! 'Oldukları yeri hak ediyorlar'

14.11.2023 - 21:51 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Dynavit'te uzun yıllardır forma giyen Tijana Boskovic suskunluğunu bozdu. Tijana Boskovic, dünya sıralamasında bir numarada bulunan Filenin Sultanları'nı övdü.

Tijana Boskovicten Filenin Sultanlarına övgü Oldukları yeri hak ediyorlar

Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit'in yıldızı Tijana Boskovic açıklamalarda bulundu. Tijana Boskovic, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kazandığı şampiyonlukları ve dünya sıralamasındaki yerini yorumladı. NTV Spor'a konuşan Tijana Boskovic çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Sırbistan Milli Takımı'ndaki ilk maçından bahsedilmesinin ardından Tijana Boskovic, "O maçı elbette asla unutamayacağım. Sırbistan Milli Takımı'nda oynadığım ilk maçtı. Türkiye'ye karşı oynadık. O zamandan bu yana neredeyse 10 yıl oldu. Ve bu Eczacıbaşı'ndaki dokuzuncu sezonum. Çok uzun bir dönem. Bazen bu dönemin nasıl bu kadar hızlı geçtiğini anlamıyorum. Fakat şu anda olduğum yerden memnunum" dedi.

Tijana Boskovicten Filenin Sultanlarına övgü Oldukları yeri hak ediyorlar

Eczacıbaşı'nın tarihindeki tek yabancı kaptan olmasıyla ilgili konuşan Tijana Boskovic, "Büyük bir kulüpte dokuz sezon kalmak büyük bir ayrıcalık. Eczacıbaşı'nda kaptan oldum. Tek kaptan olmadığımın altını çizmeliyim. Simge Aköz ile birlikte kaptanlık yapıyorum. Elbette bu role sahip olduğum için mutluyum ve onur duyuyorum. Ama aynı zamanda deneyimimle gençlerin daha iyi olmasına yardımcı oluyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye voleybolunun gelişimi hakkında konuşan Tijana Boskovic, "Bunu burada gözleme imkanım oldu. Çünkü vaktimin çoğunu onlarla birlikte Türkiye'de ve İstanbul'da geçiriyorum. Bence geçtiğimiz yıllarda harika işler başardılar. Dünyanın en iyi milli takımlarından biri oldular. Ve onlara karşı oynadığımızda en büyük rakiplerimizden biri oluyorlar. Ve maçların hepsi çok enteresan oluyor. Bence şu anda oldukları yeri hak ediyorlar. Voleybol ve spor alanında çok yatırım yaptılar. Ayrıca harika çalışma koşullarına sahipler. Oyuncuların da seviyesi çok yüksek. Bu yüzden şu anda dünya birincisi olmayı kesinlikle hak ediyorlar" açıklamasını yaptı.

Tijana Boskovicten Filenin Sultanlarına övgü Oldukları yeri hak ediyorlar

"Türkiye'deki altyapılarda değiştirilmesi gereken bir şey var mı?" sorusuna Tijana Boskovic, "Katılmıyorum. Kulübümüzde gördüğüm kadarıyla koçlar çocuklarla çok iyi çalışıyor. Onları neredeyse her gün spor salonunda görüyorum. Mutlu görünüyorlar. Antrenmandayken mutlu olmaları da çok önemli. Ayrıca voleybolu seviyorlar ve her maçımızı takip ediyorlar. Onlara rol model olabildiğimiz için çok mutluyum. Bu yüzden bence Türk voleybolunun parlak bir geleceği var" cevabını verdi.

Tijana Boskovicten Filenin Sultanlarına övgü Oldukları yeri hak ediyorlar

Tijana Boskovic, İstanbul'a dair övgü dolu ifadeler kullandı: "İstanbul harika. İstanbul'a gelip de beğenmeyen birini hiç görmedim. Bence buraya gelen herkes sadece olumlu yorumlar yapıyor. İstanbul'u hala keşfediyorum. Fakat ailem ve arkadaşlarım ziyarete geldiğinde onları Boğaz'a ve deniz kenarına götürmeyi seviyorum. Ayrıca ziyaret edecek birçok tarihi mekan var. Liste çok uzun. Herkese İstanbul'a gelmeyi tavsiye ederim. Çok güzel ve görecek çok şey var."

Haberin Devamı