Trabzonspor Trabzonspor, Filip Benkovic'i renklerine bağladı!

Trabzonspor, Filip Benkovic'i renklerine bağladı!

10.07.2023 - 19:25 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, İtalyan ekibi Udinese'den defans oyuncusu Filip Benkovic'i satın alma opsiyonuyla kiraladığını açıkladı.

Trabzonspor, Filip Benkovici renklerine bağladı

Nenad Bjelica yönetimindeki Trabzonspor'da stoper tandemine bir takviye daha geldi. Bordo-mavililer, Udinese'den Filip Benkovic'i kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Başarılı oyuncu için yapılan anlaşmada satın alma opsiyonu maddesinin yer aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, kiralama bedeli olarak Udinese'ye 500 bin euro kiralama bedeli ödeneceği belirtildi. Hırvat oyuncunun satın alma opsiyonunun 2 milyon 500 bin euro olduğu aktarıldı. Filip Benkovic'in opsiyonun kullanılması halinde, oyuncunun bir sonraki satışından elde edilecek gelirin yüzde 10'unun Udinese'ye ödeneceği vurgulandı.

Trabzonspor'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Filip Benkovic'in, 2023-24 futbol sezonu sonuna kadar satın alma opsiyonlu olarak kiralanması konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Udinese'ye, kiralama bedeli olarak 500.000.-EUR ödeme yapılacaktır. Satın alma opsiyonunun kulübümüz tarafından kullanılması halinde, sözleşme fesih bedeli olarak 4 (Dört) taksit halinde 2.500.000.-EUR ödeme yapılacaktır. Satın alma opsiyonu kullanıldıktan sonra futbolcunun bir başka kulübe transfer olması durumunda elde edilecek transfer bedelinin, işbu anlaşma dolayısıyla söz konusu kulübe ödenen/ödenecek bedeller düşüldükten sonra kalan kısmının, %10'u ödenecektir."

Haberin Devamı

Bordo-mavililer, Udinese'den kiralanan Filip Benkovic'e 2023-2024 sezonunda 1 milyon 100 bin euro garanti ücret ödeneceğini açıkladı. Bordo-mavililer satın alma opsiyonunun kullanılması halinde Filip Benkovic ile 2+1 yıllık anlaşma sağlandığını belirtti. Filip Benkovic'in opsiyonunun kullanılması halinde maliyeti de netlik kazandı. Hırvat stopere şu maaşların ödeneceği kaydedildi:

2024-2025 sezonu: 1 milyon 200 bin euro
2025-2026 sezonu: 1 milyon 300 bin euro
2026-2027 sezonu: 1 milyon 300 bin euro (Opsiyonun kullanılması halinde)

Dinamo Zagreb altyapısında yetişen Filip Benkovic daha sonra Leicester City'e 14 milyon 500 bin euro bedelle imza attı. Hırvat futbolcu daha sonra Celtic, Bristol City, Cardiff City ve OH Leuven'e kiralandı. Udinese'ye bedelsiz olarak imza atan Filip Benkovic, geride kalan sezonu kiralık olarak Braunschweig'te geçirdi.

25 yaşındaki stoperin güncel piyasa değeri 2 milyon 200 bin euro. Filip Benkovic, Hırvatistan Milli Takımı'nda 1 maça çıktı.

Haberin Devamı

Trabzonspor bu transfer döneminde daha önce Joaquin Fernandez, Mislav Orsic ve Dimitris Kourbelis'i kadrosuna dahil etmişti.