Trabzonspor Trabzonspor'da bir ilk! Nenad Bjelica dönemi başladı

Trabzonspor'da bir ilk! Nenad Bjelica dönemi başladı

19.04.2023 - 09:23 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da Nenad Bjelica dönemi resmen başladı. 51 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı 2024-25 sezonunun sonuna kadar geçerli sözleşmeye imza attı. Nenad Bjelica, bordo-mavilileri çalıştıracak ilk Hırvat isim oldu.

Trabzonspor’da Nenad Bjelica dönemi resmen başladı. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü konusunda Sayın Nenad Bjelica ile 2024-25 futbol sezonu sonuna kadar anlaşma sağlanmıştır” ifadeleri kullanıldı. Nenad Bjelica akşam saatlerinde Trabzon’a hareket etti. Deneyimli çalıştırıcı bugün oyuncular ile tanışıp daha sonra takımın başında ilk çalışmasına çıkacak.

Haberin Devamı

COŞKUYLA KARŞILANDI

Hırvat teknik adamın Trabzon'a gelişi sırasında medya mensupları ve taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Bordo-mavili taraftarların coşkuyla karşıladığı Bjelica, havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Nenad Bjelica, böyle bir karşılamayı beklemediğini belirterek, "Benim için çok mutlu edici bir duygu oldu. Hem beni çok mutlu ediyor hem de sorumluluklarımı hatırlatıyor bana. Kazanmayı seven insanların benim için lakaplar takıyordur. Trabzonspor'un önümüzdeki günlerde daha iyi olabilmesi için gelecek sahibi olabilmesi için buradayım" ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR 35 TEKNİK ADAMLA ÇALIŞTI

Trabzonspor, o günden bu zamana kadar söz konusu dönemler içerisinde 35 teknik adamla çalıştı. Karadeniz ekibinde Trabzonlu 13 teknik adam görev yaparken, 2 teknik sorumlu ise takımın başında kısa süreli görev aldı.

Haberin Devamı

Trabzon dışından 11 teknik direktör ve 1 teknik sorumluya emanet edilen bordo-mavili takımda, 11 de yabancı teknik direktör görev aldı. Trabzon temsilcisinin başında 3 Alman, 3 Belçikalı, 2 İngiliz, 1 Brezilyalı, 1 Boşnak ve 1 Gürcü teknik direktör görev aldı. 11 sezon bordo-mavili takımda teknik direktör olarak görev yapan Ahmet Suat Özyazıcı en çok görev alan teknik direktör olarak ön plana çıkarken, en az görev alan isim ise takımın başında 3 hafta kalan Alman çalıştırıcı Werner Biskup oldu.

İLK HIRVAT İSİM OLDU

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Nenad Bjelica, bordo-mavilileri çalıştıracak ilk Hırvat isim oldu. Trabzonspor’da bugüne kadar 11 yabancı teknik direktör görev aldı. Bordo-mavililerin yeni hocası Nenad Bjelica, Karadeniz ekibinde yabancı teknik adam olarak görev yapacak 12’nci isim olacak.