Trabzonspor Trabzonspor'dan şaşırtan istatistik! Puan kaybı sürüyor

Trabzonspor'dan şaşırtan istatistik! Puan kaybı sürüyor

11.11.2022 - 22:21 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Ömer Erdoğan'ın çalıştırdığı Ankaragücü'ne konuk oldu. Zorlu mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlanırken bordo-mavili ekibin istatistiği dikkatleri çekti.

Trabzonspordan şaşırtan istatistik Puan kaybı sürüyor

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Süper Lig'in 14. haftasında Ankaragücü ile kozlarını paylaştı. Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadele kıyasıya rekabete sahne olurken, bordo-mavili ekip öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı Trabzonspor'un son maçlarda elde ettiği deplasman performansı dikkatlerden kaçmadı.

2 YILDIZDAN YARARLANAMADI

Mücadelede Abdullah Avcı 2 yıldız futbolcusundan yararlanamadı. Kart cezalısı olan Trezeguet ve Bakasetas kadroda yer almazken, bordo-mavili ekip şu ilk 11'le sahaya çıktı: Uğurcan Çakır, Bartra, Hugo, Eren Elmalı, Larsen, Gbamin, Hamsik, Bardhi, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Gomez.

MAÇIN BAŞINDA PENALTI BEKLENTİSİ

Maçın henüz başında Ankaragücü penaltı bekledi. 3. dakikada sol kanattan Pedrinho'nun yaptığı ortada kafalardan seken top sonrası Vitor Hugo'nun eline çarpığı gerekçesi ile Ankaragücü penaltı bekledi. Maçın hakemi Mete Kalkavan devam kararı verdi.

Haberin Devamı

KORKUTAN SAKATLIK

Maçın 23. dakikasında korkutan bir sakatlık yaşandı. Sol kanattan çizgiye inen Yasin Güreler'in ortasında Eren Elmalı ile Emre Kılınç kafa kafaya çarpışınca oyun durdu. Sağlık ekiplerinin tedavisinin ardından iki oyuncunun oyuna devam edebileceği belirtildi.

YOĞUN İTİRAZ

40. dakikada sol çaprazda topla buluşan Beridze, Gbamin ile girdiği mücadelede ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem devam kararı verdi. Bunun üzerine Başkent ekibinin futbolcuları Mete Kalkavan'a yoğun itirazlarda bulundu.

Trabzonspordan şaşırtan istatistik Puan kaybı sürüyor

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Yusuf Yazıcı'nın sezon başında döndüğü eski takımında bir türlü bekleneni verememesi eleştiri oklarının hedefindeki isim haline gelmesine neden oldu. 25 yaşındaki futbolcu, ligde oynanan Anakaragücü maçınının ilk yarısında da sahada yokları oynadı. Bu performansın üzerine Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, yıldız futbolcuyu oyundan aldı ve yerine giren isim Djaniny oldu.

KULÜP TARİHİNE GEÇMİŞTİ

Kulüp tarihinin rekor transfer ücretiyle Fransa'nın Lille Kulübü'ne transfer olan Yusuf Yazıcı, bu sezon kiralık olarak döndüğü Trabzonspor'da eski günlerini arıyor. Bekleneni veremeyen oyuncunun performans düşüklüğü dikkat çekti.

Sakatlıkların ve takıma geç katılmanın da etkisini yaşayan Yusuf Yazıcı bu sezon 4 Süper Lig maçında forma giydi ve herhangi bir istatiksel katkı yapamadı.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da, Lille'e transfer olmadan toplam 100 resmi karşılaşmaya çıkan Yusuf Yazıcı, 7 bin 498 dakika forma giyerken, 22 kez gol rakip fileleri havalandırmıştı.

GOL PERDESİNİ BARDHİ AÇTI

Trabzonspor'da gol perdesini Enis Bardhi açtı. Sağ kanattan Maxi Gomez'in ceza alanına gönderdiği yerden ortaya ayak uzatan Enis Bardhi, takımını 1-0 öne geçirdi.

Trabzonspordan şaşırtan istatistik Puan kaybı sürüyor

PENALTI KARARI

Ankaragücü 72. dakikada penaltı kazandı. Ankaragücü'nün kullandığı kornerde havalanan topa Larsen'in elle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Tolga Ciğerci skora dengeyi getirdi.

ŞAŞIRTAN İSTATİSTİK

Trabzonspor, Ankaragücü ile oynadığı son 17 lig maçının sadece birini kaybetti. Diğer 16 maçta 11 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti. Bordo-Mavililer, Ankaragücü deplasmanındaki son yenilgisini 2010 yılında almıştı. Öte yandan Ankaragücü’nün hocası Ömer Erdoğan’ın Süper Lig kariyerinde mağlup edemediği meslektaşları arasında en fazla karşılaştığı iki isimden biri; Abdullah Avcı.

Haberin Devamı

FIRTINA KAN KAYBEDİYOR

Süper Lig'de son 5 maçında yalnızca bir galibiyet alabilen Trabzonspor'un deplasman performansı da bir hayli dikkat çekici. Ankaragücü deplasmanından da puan kaybıyla ayrılan bordo-mavili ekip son 7 deplasman maçından ise yalnızca 1 galibiyet çıkartabildi.