ING Basketbol Süper Ligi Türk Telekom, Erdem Can ayrılığını açıkladı! İşte yeni adresi

Türk Telekom, Erdem Can ayrılığını açıkladı! İşte yeni adresi

16.06.2023 - 14:41 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, Erdem Can'ın kulüpten ayrıldığını açıkladı. Eurocup'ta bu sezon Telekom'a final oynatan Can'ın yeni adresiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Türk Telekom, Erdem Can ayrılığını açıkladı İşte yeni adresi

Türk Telekom Basket, koçu Erdem Can ile yolların ayrıldığını açıkladı. Can'ın yeni adresiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

FIRTINA GİBİ BİR SEZON
Sezon başında Türk Telekom ile 2 yıllık bir sözleşmeye imza atan genç koç, Ankara temsilcisi ile adından sıklıkla söz ettirdi. Türkiye Sİgorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu 30 maçta 24 galibiyet ile lider bitiren Erdem Can'ı Türk Telekom, 7Days EuroCup'ta ise finale kadar tırmanmayı başardı fakat İspanyol ekibi Gran Canaria'ya 71-67 ile mağlup oldu.

 

EUROCUP'TA YILIN ANTRENÖRÜ
Bu sezon hem Türkiye'de hem de Avrupa kupalarında çok iyi bir sezon geçiren Türk Telekom'da Başantrenör Erdem Can, yılın başantrenörü seçildi. Eurocup'ın resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Eurocup'taki takımların başantrenörleri tarafından 2022-2023 sezonunun başantrenörü seçildiğini ifade edildi.

Haberin Devamı

OBRADOVIC'İN YARDIMCISIYDI
Erdem Can 2012-2021 yılları arasında Fenerbahçe Beko'da asistan koç görevini üstlendi. 42 yaşındaki koç görev süresinin 7 sezonun Avrupa basketbol efsanesi Zeljko Obradovic'in yardımcılığını yaptı.

NBA'DE GÖREV ALDI
Erdem Can 2021'de Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından 2021-2022 sezonunda NBA ekibi Utah Jazz'de koç Quinn Snyder'a asistan koçluk yaptı. Genç koç daha önce NBA'in çaylaklar için düzenlediği "Yaz Ligi'nde" birden fazla kez görev almıştı.

ATAMAN'IN YERİNE ERDEM CAN BEKLENİYOR
Erdem Can'ın, Anadolu Efes'ten ayılacak olan Ergin Ataman'ın yerine geçmesi gerekiyor. İtalyan gazeteci Luca D'Alessandro'nun haberine göre Anadolu Efes kariyerinin ilk baş antrenörlük sezonunda Türk Telekom ile başarılı bir grafik çizen Erdem Can ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

EFES AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Bu sezon Türk Telekom ile başarılı bir sezon geçiren Erdem Can'ın Ergin Ataman'ın ayrılışının ardından Anadolu Efes'in başına geçeceği iddia edilmişti. Anadolu Efes'ten ise iddialar hakkında açıklama gelmişti. Yapılan açıklamada, "Son günlerde medya kuruluşları tarafından paylaşılan başantrenör ve oyuncu transferi haberlerinden ötürü, kulübümüz tarafından kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissedilmiştir. Şu an için herhangi bir resmi transfer söz konusu değildir. Kulübümüz, bu tip gelişmeler olduğunda her zamanki gibi taraftarlarımızı internet sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımız üzerinden bilgilendirecektir. Kulübümüzün şu anki odak noktası, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi playoff karşılaşmaları ve organizasyondaki 16. şampiyonluğu elde etmek üzerinedir. Saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız. Anadolu Efes Spor Kulübü." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYON OLARAK GİTMEK İSTİYORUM"
Basketbol Süper Ligi final serisi ikinci maçını da kazanarak Pınar Karşıyaka’ya karşı seride 2-0 öne geçen Anadolu Efes’te koç Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından mikrofon başına geçti. Seyircisi önünde belki de son maçına çıkmış olan Ergin Ataman, açıklama yaptığı esnada duygulu anlar yaşadı ve şu ifadeleri kullandı:

“Buradan şampiyon olarak gitmek istiyorum. Herkesi çok seviyorum. Kulübü, taraftarları, bizi destekleyenleri. Umarım geri dönmeyiz, dönersek de burada kazanmaya çalışacağız. Benim gitmem, bu maçın buradaki son maçım olma ihtimali önemli değil. Önemli olan tek şey Anadolu Efes olarak bir kez daha Türkiye şampiyonu olabilmek.”

Haberin Devamı

Yazarlar