Voleybol Türk voleybolunda tarihi hafta! Avrupa'da final sesleri

Türk voleybolunda tarihi hafta! Avrupa'da final sesleri

17.03.2023 - 10:41 | Son Güncellenme:

Avrupa'da CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden kadın voleybol takımlarımız adeta tarih yazdı. Eczacıbaşı ve VakıfBank'ın rakiplerini yenmesinin ardından Fenerbahçe Opet de dün akşam CEV Şampiyonlar Ligi'nin favorilerinden Imoco'yu ezip geçti ve Türk finali olasılığı ortaya çıktı.

Türk voleybolunda tarihi hafta Avrupada final sesleri

Türk voleybolunda tarihi bir hafta geride kaldı. Hem erkekler hem de kadınlar bazın alınan galibiyetler büyük sevinç yarattı. Fenerbahçe'nin CEV Şampiyonlar Ligi'nin favorilerinden Imoco'yu yenmesinin ardından Türk finali olasılığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE IMOCO'YU EZDİ
Fenerbahçe Opet, 2023 CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İtalya’nın A.Carraro Imoco Conegliano’yu 3-0 mağlup etti. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Brezilyalı smaçör Ana Cristina De Souza seçildi.

2 SET YARI FİNAL İÇİN YETECEK
Bu karşılaşmanın rövanşı 23 Mart Perşembe günü İtalya’da oynanacak. Temsilcimiz, ikinci karşılaşmada alacağı her türlü galibiyet veya kazanacağı en az 2 set tur için yeterli olacak. Fenerbahçe Opet rakibine 3-0 veya 3-1’lik mağlup olması halinde ise turu geçecek rakip altın set sonunda belli olacak.

Türk voleybolunda tarihi hafta Avrupada final sesleri

SANTARELLİ'DEN FENERBAHÇELİ YILDIZLARA ÖVGÜ
Fenerbahçe yenilgisi sonrası başantrenör Daniele Santarelli; Arina, Ana Cristina ve Vargas'ı överek; "Söyleyecek çok bir şey yok. Muhtemelen şu an en iyi voleybol oynayan takımla oynuyoruz, güzellik açısından değil verimlilik olarak. 3 tane harika highball hücumcuları var. Bazı pozisyonlarda onları daha iyi kısıtlamalıydık." dedi. Taraftara da değinen İtalyan başantrenör, "ilk set bizim için işleri zorlaştırdı, çünkü burada harika bir atmosfer vardı. Zor olacağını biliyoruz ama kendi evimizde şansımızı deneyeceğiz. Eşleşmeyi terse çevirebiliriz. Daha fazla risk aldığımız daha agresif bir voleybol oynayacağız. Umarım sonuç istediğimiz gibi olur." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EDA: "YARI FİNAL İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"
Fenerbahçe Opet’in takım kaptanı Eda Erdem Dündar, karşılaşmanın ardından; “Bugün herkes çok istekliydi. Herkes kazanmak için her şeyini sahada verdi. Rakip çok güçlü çünkü yıllardır üst seviyelerde voleybol oynayan bir takım. Ama şimdi bu maçı unutmamız lazım. Çünkü rakip takım evinde çok daha iyi oynuyor ama biz de hazır olacağız. Yarı finale adım atmak için her şeyi yapacağız.”

Türk voleybolunda tarihi hafta Avrupada final sesleri

YARI FİNALDE OLASI VAKIFBANK - FENERBAHÇE EŞLEŞMESİ
Son Avrupa Şampiyonu VakıfBank, İtalya temsilcisi Vero Volley MILANO’yu 3-0 ile geçti. VakıfBank’ta 21 sayı kaydeden Paola Egonu karşılaşmanın en skorer ismi olurken; mücadelenin en değerli oyuncusu seçildi. Gabi 18 sayıyla çift hanelere ulaşırken; Chiaka Ogbogu ve Kara Bajema 9, Zehra Güneş 7 sayı kaydetti.

Haberin Devamı

Vakıfbank'ın rövanş maçında alacağı galibiyet veya kazanacağı 2 set tur için yeterli olacak. Vakıfbank'ın turu geçmesi halinde olası rakibi ise Fenerbahçe olacak. Bu durumda ise CEV Şampiyonlar Ligi finalinde bir Türk takımının yer alması kesinleşecek.

AVRUPA'DA TÜRK FİNALİ HAYALİ
Diğer temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit, 2023 CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Polonya temsilcisi Developres Rzeszow'u 3-1 maüğlup etti. Devler Ligi'nde yoluna namağlup devam eden Eczacıbaşı rövanş maçını evinde oynayacak. Temsilcimiz maçı alması halinde çeyrek finale yükselecek ve yarı finalde Novara - MTV Stuttgart eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Ebrar Karakurt'un 20 sayı attığı maçta Novara rakibini 3-1 yenerek avantajı ele geçirmişti.

Türk voleybolunda tarihi hafta Avrupada final sesleri

Eczacıbaşı, yarı finalde rakibini elemesi halinde adını finale yazdıracak. Diğer tarafta Vakıfbank - Fenerbahçe yarı final eşeleşmesinin gerçekleşmesi durumunda CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımları final oynayacak ve kupa geçen sene olduğu gibi yine Türkiye'ye gelecek.

Haberin Devamı

HALKBANK ALTIN SETLE YARI FİNALDE
Halkbank Erkek Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı yedi karşılaşmanın beşini kazanarak grup birincisi olarak çeyrek finale katılmaya hak kazanmıştı. İtalyan ekibi Cucine Lube Civitanova’ya setlerde 3-1 mağlup olmasına rağmen, uzatmada oynanan Altın Set’i kazanarak yarı finale yükseldi. Halkbank, yarı finalde Polonya'nın Jastrzebski Wegiel takımıyla karşılaşacak. İlk maç Ankara'da, ikinci maç ise Polonya'da oynanacak.