Milli Takım Türkiye-Çekya maçı sonrası Stefan Kuntz'tan Arda Güler itirafı: Jesus bize söyledi!

Türkiye-Çekya maçı sonrası Stefan Kuntz'tan Arda Güler itirafı: Jesus bize söyledi!

19.11.2022 - 23:34 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Türkiye-Çekya maçının ardından açıklamalarda bulundu. Kuntz, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Arda Güler ile ilgili kendisine söylediklerini açıkladı.

Türkiye-Çekya maçı sonrası Stefan Kuntztan Arda Güler itirafı: Jesus bize söyledi

A Milli Futbol Takımı, Gaziantep'te oynanan hazırlık maçında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İskoçya ve Çekya’nın düzenli olarak büyük turnuvalara katılan takımlar olduğunu dile getiren Kuntz, “İki kez kazandık. Taktiksel olarak farklı sistemleri oynayabildiğimizi gördük. Böylece diğer maçlarda 2-3 taktik üzerine oynayabiliriz. İki maçta da son anlarda defansif olarak performansımız çok iyiydi. Tecrübeli oyuncuların sahada olması genç oyunculara güven sağlıyor ve hoca olarak bizlere de yardımcı oluyor. Olağanüstü karakterlerinden dolayı tecrübeli oyuncuların beraberinde bugün dört genç oyuncuyu ilk kez sahaya sürdük ve çok iyi maç çıkardılar. Hoşuma gitmeyen derin taktiksel konuları takım içinde konuşacağız. Emirhan ile Umut’u sahaya süremediğimiz için üzgünüm. Olumlu olan bir konu da farklı illerde oynuyor oluşumuz. Diyarbakır ve Gaziantep’te atmosfer inanılmaz güzeldi. Gaziantep’te özellikle şartlar çok daha iyiydi” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Çekya ile oynanan hazırlık maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kuntz, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Arda Güler ile ilgili kendisine söylediklerini ilk kez açıkladı.

Türkiye-Çekya maçı sonrası Stefan Kuntztan Arda Güler itirafı: Jesus bize söyledi

Stefan Kuntz'un açıklamaları şu şekilde;

KALECİ TERCİHİ

Kaleci tercihi konusunda özel bir neden olmadığını dile getiren Kuntz, “Biz milli takıma herkesi davet ediyoruz ve onlara kapının açık olduğunu söylüyoruz. İleriye dönük her şey olabilir. Altay konusunda sorun yok. Doğan’a şans vermek istedik, onun için böyle bir yola başvurduk” dedi.

Stefan Kuntz, Diyarbakır ve Gaziantep’te oynadıkları için mutlu olduğunu ve TFF’nin farklı şehirlerde maçlar oynanmasını görüştüğünü ve kendilerinin de bu konuyu desteklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

 

Türkiye-Çekya maçı sonrası Stefan Kuntztan Arda Güler itirafı: Jesus bize söyledi

"ENES ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI"

"Bir Türk atasözü var, 'Şeytanın bacağını kırdı' diye. Enes Ünal için durum böyle. Hani Arda Güler konusunu açınca, Onur, Tayyip ve Samet'i de söylemek gerekiyor. Bilhassa Onur çok iyi maç çıkardı. Yeni oynayan herkesi göz önünde tutmalıyız. Gelişimimizi şuradan görüyorsunuz; biz hem Ozan'ı hem Çağlar'ı aynı anda çıkarıp yerine Cenk ve Tayyip'i koyuyoruz, seviyemiz değişmiyor, aynı seviyede kalıyoruz. Tecrübeli oyuncuların varlığı önemli. Onların performansı sahada bu tarz genç oyunculara güç veriyor. Biz kenetlenme yolundayız. Sahada tecrübeliler ve gençler ile birlikte iyi bir denge kuruyoruz. Hem tecrübeli oyuncularımıza, hem Hakan Çalhanoğlu'na teşekkür ediyorum."

 

Türkiye-Çekya maçı sonrası Stefan Kuntztan Arda Güler itirafı: Jesus bize söyledi

"BU SİSTEMDE OYUNCULAR KENDİLERİNE BİRAZ DAHA FAZLA GÜVENEBİLİYORLAR"

Stefan Kuntz, üçlü defans sistemini oynatmaya çalıştığını dile getirerek, “Üçlü defansı oyuncular aktif oynamamıştı. Türk kulüpleri zaman zaman bu sistemde oynuyor. Oyuna sürdüğümüz oyuncular kendilerine biraz daha fazla güvenebiliyorlar. Ozan bu sene transfer oldu. Merih kendi kulübünde merkezde bu sistemi oynuyor. Çağlar tecrübesinden dolayı bu sistemi oynamasını biliyor. Cenk için yeni olabilir. Oyuncuların sahada rahat etmesi için bildikleri sistemi oynatmaya çalışıyorum ama bir sıkıntı yaşamadık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

 

Türkiye-Çekya maçı sonrası Stefan Kuntztan Arda Güler itirafı: Jesus bize söyledi

"DOĞAN, ŞANSI HAK ETTİ"

Kuntz, yediği golde hatalı olduğu değerlendirmesi yapılan kaleci Doğan’a sahip çıkarak, “Doğan çok yetenekli, 2002 doğumlu Fransa’da maç yapan bir kaleci. Bizde de kesinlikle şansı hak etti. Ben genç ve yetenekli kaleci varsa milli takıma kazandırıp, şans veririm. Doğan bugün sahaya çıktı ve iyi oynadı. Doğan kazandığı tecrübesiyle daha iyi olacak” dedi.

"TÜRK KULÜPLERİ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ OLDUKÇA OLUMLU"

Kuntz, oyuncuların oynamaması veya dinlendirilmesine yönelik kulüplerden talepler geldiğini de vurgulayarak, “Kulüplerden gelen istek oyuncularla ilgili yorgunluk ve sakatlığı nedeniyle dinlendirilmesi oluyor. Bunun dışında farklı bir talepleri olmuyor. İrfan Can kamptan ayrılıp direkt tedaviye gitti. Memnun olmadığım tek takım Atalanta. O da Merih ile ilgili. Orkun'un takımı en başından beri tek maç oynaması gerektiğini söylemişti. Türk kulüpleri ile görüşmelerimiz oldukça olumlu, herhangi bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KUNTZ: JESUS BİZE SÖYLEDİ

Stefan Kuntz, Arda Güler ile ilgili gelen soruya Jorge Jesus'un kendisine genç yıldız için söyledikleriyle cevap verdi. Kuntz, "Jorge Jesus, Arda Güler'i yavaş ve dikkatli şekilde adapte etmemiz gerektiğini söyledi. Çok hızlı gelişim sağlayan ve bu sebeple sorunlar yaşayan genç futbolcuları biliyorsunuz. Arda çok yetenekli ama ona zaman tanımalıyız." ifadelerini kullandı.

 

Türkiye-Çekya maçı sonrası Stefan Kuntztan Arda Güler itirafı: Jesus bize söyledi