Süper Lig Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 12'nci bitirdi

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 12'nci bitirdi

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konferans Ligi’nde İsviçre ekibi Benfica’nın yarı finalde Fiorentina’ya elenmesiyle Türkiye, UEFA sıralamasında 12. sırayı korudu. Böylece 2024-25 sezonunda kupalara gidecek takım sayımız belli oldu.

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 12nci bitirdi

Bu sezon UEFA turnuvalarında toplanan puanlarla 20. sıradan 12. sıraya kadar yükselen Türkiye’nin durumu netleşti. Türkiye’yi yakından takip eden İsviçre’nin tek temsilcisi Basel’in Konferans Ligi’nde yarı finalde Fiorentina’ya 3-1 yenilerek elenmesi sonrası her şey belli oldu.

Haberin Devamı

Türkiye, UEFA sıralamasında 12. sıradaki yerini korudu. Aynı zamanda 2024-25 sezonunda UEFA turnuvalarına kaç takımımızın katılacağı, hangi turnuvaya kaç takımımızın gideceği ve hangi eleme aşamalarından katılacakları ortaya çıktı, resmileşti.

Buna göre 32.100 puanla 12. sırada sezonu kapatan Türkiye, 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına 5 takım gönderecek. 2023-24 sezonunun Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi play-off, lig ikincisi de Şampiyonlar Ligi 2. eleme turuna gidecek. Lig üçüncüsü Avrupa Ligi 2. eleme turu, lig dördüncüsü de Konferans Ligi 2. eleme turuna katılacak. Türkiye Kupası galibi de Avrupa Ligi’ne play-off’la başlayacak.

Öte yandan gelecek sezon yani 2023-24 sezonunda ise 4 takımımız Avrupa’da olacak. Bu sezonun lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi’ne 1. eleme turundan katılacak. Süper Lig 2.’si ve 3.’sü ile Türkiye Kupası şampiyonu Konferans Ligi 2. eleme turunda olacak.

Haberin Devamı

TARİHİ FİNAL

UEFA Avrupa Ligi’nde 2022-23 sezonunda tarihi bir final oynanacak. 31 Mayıs Çarşamba akşamı Macaristan’da Budapeşte’de Puskas Arena’da yapılacak final Roma ile Sevilla arasında olacak. Dev final TSİ 22.00’da gerçekleşecek.

Sevilla daha önce 6 kez kazandığı ve rekor kırdığı Avrupa Ligi’nde 7. finaline çıkacak. Roma tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde final oynayacak olsa da teknik direktör Jose Mourinho, kariyerinde 3. kez bu kupada finale gelecek.

Daha önce hem Sevilla hem de Mourinho hiç final kaybetmedi. Mourinho, Porto ve Manchester United ile Avrupa Ligi’ni kazanmıştı.

Yazarlar