Diğer Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı! Dereceye girenlere milli takım müjdesi

Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı! Dereceye girenlere milli takım müjdesi

22.01.2024 - 12:54 | Son Güncellenme:

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) düzenlediği “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası” Antalya’da başladı. Şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular milli takım havuzuna girmeye hak kazanacak.

Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı Dereceye girenlere milli takım müjdesi

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) düzenlediği “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası” Antalya’da başladı. Şampiyonada, Türkiye’nin 81 ilinden ve KKTC’den 2 bin 500’ü sporcu olmak üzere, antrenörler, veliler ve satrançseverlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişi bir araya geldi. Açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Mert Taşkın, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri, sporcuları, veliler ve antrenörler katıldı.

Haberin Devamı

Dereceye girecek sporcular milli takım havuzuna girmeye hak kazanacak

TSF tarafından İş Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası”, 27 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Avrupa’nın en çok katılımlı satranç organizasyonlarından olan şampiyonada, 7–12 ve 13-18 yaş grubunda yaklaşık 2 bin 500 satranç sporcusu hamle yapacak. Şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular milli takım havuzuna girmeye hak kazanacak.

“Satranç tahtasında verecekleri mücadele, eminim birçoğu için parlak bir geleceğin başlangıcı olacaktır”

Açılış töreninde konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “81 ilimizden 2 bin 500 çocuğumuzu misafir eden Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonlarından biri olan bu şampiyona bu bakımdan da bizim için gurur verici bir etkinlik. “Kale Gibi Gelecek” ve “Sevgi Evleri” projelerimizle bu sporla tanışan çocuklarımızın da satranç tahtasında verecekleri mücadele, eminim birçoğu için parlak bir geleceğin, başlangıcı olacaktır. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda her geçen gün yeni bir başarıya imza atan çocuklarımız bizleri gururlandırıyor. Bu vesileyle, gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecek siz kıymetli gençlerimiz için büyük bir fırsat olacağına yürekten inanıyorum."

Haberin Devamı

Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı Dereceye girenlere milli takım müjdesi

“Alt yapıya yaptığımız yatırımlar, satranç sevgisini de başarısını da büyüttü”

TSF Başkanı Gülkız Tulay Türk satrancının başarı grafiğinin giderek arttığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Her yıl ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine 7-18 yaş grubunda binlerce satranç sporcusunun rekor katılımla eşlik ettiği bir spor şölenindeyiz. Avrupa’nın rekor katılımlı satranç şampiyonasını düzenliyoruz. Bu şampiyonanın tüm sporcularımızın gelişiminde ve geleceğinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Heyecanımız her yıl daha da artıyor, genç sporcularımızın, ailelerimizin artan ilgisi bize Türk satrancının yarınları adına umut veriyor. Bu şampiyonayı her sene daha da yüksek katılımla yapıyor, kendi rekorumuzu kırıyoruz. Türkiye’nin en çok lisanslı sporcu sayısına sahip satranç sporunun bugünü ve geleceği adına bu organizasyon çok önemlidir. İş Bankası ile yürüttüğümüz yol arkadaşlığıyla alt yapıya yaptığımız yatırımlar, uyguladığımız strateji ve verdiğimiz emek bu ülkede satranç sevgisini büyüttü, başarıları büyüttü. İlklere imza attık. Olimpiyatlardan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına kadar alınan başarılar ile uluslararası alanda artık bir Türk satrancı gerçeği var. Bu başarının altında da çok büyük emek yatıyor. Alt yapıya yaptığımız yatırımlar, satranç sevgisini de başarısını da büyüttü. Arka planda sevgiyle, disiplinle, özveriyle işleyen bir sistem kurduk. Satrancı her yaştan gencimizin ulaşabileceği bir spora dönüştürdük.

Haberin Devamı

Projelerimizle, azimle yürüttüğümüz faaliyetlerimizle fark yarattık. Bu başarıları elde etmemizde bizden desteklerini eksik etmeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, şampiyonaya teşrifleriyle bizleri onurlandıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a, aramızda olmasından mutluluk duyduğumuz Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Sayın Hakan Aran’a ve 18 yıldır yol arkadaşımız olan İş Bankası Ailesine, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, sponsorlarımıza, turnuvaya emek veren teknik ekibimize, kıymetli ailelerimize ve çok kıymetli sporcularımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Haberin Devamı

Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı Dereceye girenlere milli takım müjdesi

“Çocuklarımızın her biri çok kıymetli, heyecanlı, enerji ve mücadele azmiyle dolu”
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran da burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Bugün bu kalabalık salonda 2.500 evladımız ile birlikteyken kendimi ormanda kuş cıvıltıları içinde yürüyen birisi olarak gördüm. Öylesi bir mutlulukla bugün sizlerle birlikteyim. Çocuklarımızın her biri çok kıymetli, heyecanlı, enerji ve mücadele azmiyle dolu. Tüm sporcularımıza başarılar diliyor, milli takım oyuncusu olacak sporcularımızı şimdiden kutluyorum.”

Yazarlar