UEFA Avrupa Ligi UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi! İşte Fenerbahçe ve Trabzonspor'un rakipleri...

UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi! İşte Fenerbahçe ve Trabzonspor'un rakipleri...

26.08.2022 - 14:05 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmaya hak kazanan Fenerbahçe ve Trabzonspor'un rakipleri belli oldu. Gruplarda ilk karşılaşmalar 8 Eylül'de oynanacak.

UEFA Avrupa Liginde kuralar çekildi İşte Fenerbahçe ve Trabzonsporun rakipleri...

UEFA Avrupa Ligi grup kura çekimi İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un gruptaki rakipleri belli oldu. 

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli takımın B Grubu'nda rakipleri Dinamo Kiev, Rennes ve AEK Larnaca oldu. Bordo-mavililer ise H Grubu'nda Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşti.

Temsilcimiz Fenerbahçe Austria Wien'i play-off turunda iki maçta da yenerek adını gruplara yazdırdı. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag'a elenerek direkt olarak UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

İŞTE AVRUPA LİGİ GRUPLARI

A GRUBU: Arsenal, PSV Eindhoven, Bodo Glimt, Zürih 

B GRUBU: Dinamo Kiev, Rennes, Fenerbahçe, AEK Larnaca

C GRUBU: Roma, Ludogorets, Real Betis, Helsinki

D GRUBU: Braga, Malmö, Union Berlin, Union Saint-Gilloise

E GRUBU: Manchester United, Real Sociedad, Sheriff, Omonia 

F GRUBU: Lazio, Feyenoord, Midtjylland, Sturm Graz

Haberin Devamı

G GRUBU: Olympiakos, Karabağ, Freiburg, Nantes

H GRUBU: Kızılyıldız, Monaco, Ferencvaros, Trabzonspor 

UEFA Avrupa Liginde kuralar çekildi İşte Fenerbahçe ve Trabzonsporun rakipleri...

JESUS'UN İSTEĞİ GERÇEKLEŞTİ! F.BAHÇE, DİNAMO KİEV'LE AYNI GRUPTA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Austria Wien maçının ardından yaptığı açıklamada, "Ben her zaman takımımdan daha fazla gol atmasını isterim. 2 attıysak 3, 3 attıysak 4 gol isterim. Oyunculara bu mentaliteyi aşılıyorum. Her zaman böyle olacak diye bir şey yok. Bazı anlarda skoru kontrol etmeyi bilmeniz gerekmekte. Bu da futbolun bir parçası. Kiev ile tekrar eşleşme ihtimali var. Onlarla karşılaştığımızda çok az bir süremiz vardı. İkinci maçı 10 kişi oynadık. O maç boğazımda düğüm gibi kaldı. Onlarla tekrar oynamak isterim” demişti. Portekizli hocanın istediği oldu, Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi ile aynı gruba düştü.

MAÇ TARİHLERİ 

1. Maç: 8 Eylül 2022
2. Maç:
15 Eylül 2022
3. Maç:
6 Ekim 2022
4. Maç: 13 Ekim 2022
5. Maç:
27 Ekim 2022
6. Maç: 3 Kasım 2022

TURNUVA FORMATI

UEFA Avrupa Ligi'nde 32 takım, dörderli 8 grupta mücadele edecek. Torbaların, kulüplerin UEFA'daki sıralamasına göre belirlendiği kura çekiminde, aynı ülkenin takımları birbiriyle aynı grupta yer almadı. Avrupa Ligi'nde grup aşamasını ilk sırada bitiren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. UEFA Avrupa Ligi grup 2'ncileri ile UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını 3'üncü sırada bitiren takımlar, son 16 turuna kalabilmek için play-off turunda karşılaşacak. Avrupa Ligi gruplarını 3'üncü sırada bitiren takımlar ise Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek ve orada gruplarını 2'nci sırada bitiren takımlar ile son 16 turuna yükselmek için play-off müsabakaları oynayacak.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN DİNAMO KİEV İLE YOLLARI YİNE KESİŞTİ
UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda yer alan Fenerbahçe'nin gruptaki rakiplerinden biri de Dinamo Kiev oldu. Sarı-lacivertli ekip, Ukrayna ekibi ile bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda eşleşmişti. Fenerbahçe, Polonya'da oynanan ilk karşılaşmada rakibiyle 0-0 berabere kalmış, rövanş karşılaşmasında ise rakibine sahasında uzatma bölümleri sonucunda 2-1 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.

İLK MAÇLAR 8 EYLÜL'DE, FİNAL KARŞILAŞMASI PUSKAS ARENA'DA

UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları, 8 Eylül'de oynanacak olan ilk maçlar ile başlayacak ve 3 Kasım'da sona erecek. Avrupa Ligi'nde final karşılaşması ise 31 Mayıs 2023 tarihinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanacak.

Haberin Devamı

GALİBİYET ÖDÜLÜ 630 BİN EURO

Gruplarda galibiyet alan takımlar 630 bin euro kazanacak. Beraberlik halinde ekiplerin kasasına 210 bin euro girecek. Grup liderleri 1.1 milyon euro, grup ikincisi 550 bin euro para ödül kazanacak. Son 16'ya kalan takımlar 1.2 milyon euro alacak.