Galatasaray UEFA'da Juan Mata'lı toplantı öncesi Kim Min Jae görüşmesi

UEFA'da Juan Mata'lı toplantı öncesi Kim Min Jae görüşmesi

21.04.2023 - 15:58 | Son Güncellenme:

UEFA Futbol Kurulu ilk toplantısını pazartesi günü Nyon'da gerçekleştirecek. Galatasaraylı Juan Mata, sarı-kırmızılıların maçının ertesi gününde İsviçre'deki toplantıya katılacak. Klinsmann ise İsviçre'deki toplantı öncesi İtalya'ya uğradı.

UEFAda Juan Matalı toplantı öncesi Kim Min Jae görüşmesi

UEFA, futbola dair alınacak yeni kararları 20 kişiden oluşan yeni futbol kuruluna danışacak. UEFA Futbol Kurulu'nun oluşumu, geçtiğimiz haftalarda Avrupa futbolunun patronları tarafından duyurulmuştu. Galatasaraylı Juan Mata'nın da içerisinde yer aldığı kurulda Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Paolo Maldini gibi bir çok efsane isim de yer alıyor.

Haberin Devamı

Pazar maç, pazartesi toplantı
UEFA tarafından yapılan açıklamada UEFA Futbol Kurulu'nun ilk toplantısını 24 Nisan Pazartesi günü gerçekleştireceği duyuruldu. Galatasaray pazar akşamı sahasında Karagümrük ile lig maçında karşı karşıya gelirken, Juan Mata sonraki gün İsviçre'nin Nyon'daki Avrupa Futbol Evi'ndeki toplantıya katılacak.

İtibar, başarıya göre seçildi
UEFA İcra Komitesi tarafından onaylanan danışma organı, oyun kuralları, hakemlik, maç takvimi, gençlik gelişimi ve oyuncuların rahatlığı gibi futbolla ilgili temel konularda kurumsal ancak bağımsız bir deneyim ve uzmanlık sesi vermek üzere tasarlandı. UEFA Futbol Kurulu üyeleri, kulüp veya milli takım futbolundaki üstün başarıları, uluslararası itibarları ve kapsamlı deneyimlerine göre seçildi.

Haberin Devamı

İlk toplantının konusu VAR
Gerçekleştirilecek ilk toplantının konusu da UEFA tarafından duyuruldu. Buna göre ilk toplantının gündeminde UEFA müdahale alanı, VAR, elle oynama ve oyuncu davranışları gibi hakemlik konuları ile müsabaka ve tıbbi futbol konuları yer alıyor.

UEFAda Juan Matalı toplantı öncesi Kim Min Jae görüşmesi

Kim Min Jae'yi ziyaret etti
UEFA Futbol Kurulu'nun üyeleri arasında yer alan Güney Kore Milli Takımı teknik direktörü Jurgen Klinsmann ise İsviçre'deki toplantı öncesinde İtalya'ya uğradı. Napoli'deki Hotel Paradiso'da milli takımın önemli oyuncularından eski Fenerbahçeli Kim Min Jae ile bir araya gelerek birlikte öğle yemeği yedi.  

Yazarlar