Utku Baş

Utku Baş

utku.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2010’dan beri Galatasaray’a karşı yüzü gülmeyen Rıza hoca sonunda başardı. Tudor’un hesaplayamadığı bir şey vardı ki o da Rıza hocanın aynı dönem içerisinde ikinci kez ev sahibi konumunda Galatasaray ile karşılaşıcak olmasıydı. Deneyimli teknik adam Antalya’da elinden kaçırdığı Aslan’ı bu kez avlamayı başardı. Akdeniz’de edindiği tecrübe ile rakibini Karadeniz’de ekarte etti. Çalımın kralını attı. Galatasaray’ın resmen belini kırdı ve Bakkal’a yolladı. Bakkal’dan kastımı anladınız. Tebrikler Rıza hoca. Tebrikler Trabzonspor.

Haberin Devamı

GERİLEME DÖNEMİ

Tudor Bey’in takımı mental anlamda maçlara odaklamaması Galatasaray’ın sonunu hazırlıyor. Mesele çıkmayan kırmızı kart ya da çıkan kırmızının haklı-haksız olması meselesi değil. Belli ki bizim Hırvat, hafta boyunca “Trabzonspor’u dağıtırız” diyip oturmuş. Galatasaray maçın başından sonuna kadar 2, bilemedin 3 pozisyona girdi. Hâl böyle olunca insan
Tudor’un büyük takım hocası olmadığını düşünüyor. Bir tane taktikle bir sezonu götüremezsin. Önde baskı yap ceza sahasında en çok topla oynayan sen ol, eee sonra? Bu takımın depreme karşı önlemi, yangına karşı merdiveni, kırılmaya ve çizilmeye karşı bir koruyucu kılıfı yok! Bir B planı yok. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta oynanan büyük maçlar ise neyin ne olduğunu gayet açık gösteriyor. Galatasaray geriliyor.

Tudor’un oyunu okuma yeteneği de yok. Türkiye liginin en çok gol atan adamlarından birini 1-0 gerideyken eğer yerine Antoine Griezmann’ı alamayacaksan çıkartmak ne demek? Dün gece sırf bu yüzden sinir krizi geçiren Galatasaray taraftarını toplasan bir ordu kurarsın. Mesut Bakkal Rıza Hoca’nın gönderdiği Galatasaray’ı rahat yener.

YUSUF TARİH YAZICI

Memleketten çıkan her yetenek çok değerli tabi ama Yusuf çok özel. Topu ayağına aldığında gösterdiği zerafet takdire şayan. Mücadelesi sonuna kadar saygıyı hak ediyor. Abdülkadir’in takımda örnek alması gereken oyuncuların başında geliyor. Büyüklerimiz maçların çürük yanlarından kaos yaratıp bunu saatlerce konuşurken, onlara karşı güzel şeylerden bahsetmek futbolumuzu iyi yerlere taşıyacaktır. Yusuf sadece kendi için değil, yeni nesil için de tarih yazıyor. Devamını diliyorum. Başarılar güzel kardeşim.