Voleybol Vakıfbank'ın yeni transferi Egonu'dan Guidetti ve Tokyo itirafı! 'Bırakmayı düşündüm'

Vakıfbank'ın yeni transferi Egonu'dan Guidetti ve Tokyo itirafı! 'Bırakmayı düşündüm'

30.05.2022 - 11:21 | Son Güncellenme:

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ni kazanan VakıfBank sezona flaş bir transferle giriyor. Dünyanın en iyi voleybolcuları arasında yer alan Paola Egonu, Türkiye'ye transferi ve Guidetti'ye olan hayranlığından bahsetti. Egonu Tokyo'da yaşadığı hayal kırıklığını anlattı.

Vakıfbankın yeni transferi Egonudan Guidetti ve Tokyo itirafı Bırakmayı düşündüm

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Finali'nde Imoco Volley'i 3-1'le geçen VakıfBank şampiyon olarak 5'te 5 yaptı. Tarihi sezonun ardından Vakıfbank yılın transferine imza attı ve Egonu'yu resmen açıkladı. Tarihin en iyi voleybolcuları arasından şimdiden gösterilen Egonu Türkiye'ye transferi, Guidetti ve Tokyo'da yaşadığı derin hayal kırıklığını İtalyan basınına açıkladı.

Haberin Devamı

BAŞKAN AÇIKLADI
VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, Imoco Volley maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Paola Egonu'yu transfer ettiklerini duyurdu. Üstünsalih açıklamasında, "Geleni söyleyeyim. Paola Egonu artık bizim oyuncumuz. Biz daha öncesinde protokolümüzü yapmıştık, kendi takımımıza katmıştık. Bundan sonra artık bizim oyuncumuz olacak. Gidenleri de artık görürsünüz. Bunları söylemeyeyim, değişiklikler olabilir. Bize gelen Egonu var. Artık bizim oyuncumuz, bunun müjdesini vermiş olayım" ifadelerini kullandı.

Vakıfbankın yeni transferi Egonudan Guidetti ve Tokyo itirafı Bırakmayı düşündüm

EGONU: "GUIDETTI'YE HAYRANIM"
VakıfBank ile kariyerinde yeni bir sayfa açacak olan Egonu kararının altında yatan neden olarak Guidetti'yi gösterdi; "Vakıfbank’tan teklif gelince reddetmedim. Belirleyici bir faktör Giovanni Guidetti'ydi. Ona çok hayranım ve onunla çalışmayı gerçekten istiyorum, büyümeye devam edeceğim doğru kişi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"VOLEYBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"
İtalyan basınına konuşan yıldız voleybolcu, “Tokyo’da yaşadığım hayal kırıklığı çok büyüktü. Bundan dolayı voleybolu bırakmayı düşündüm. Çeyrek finalde Sırbistan'a kaybetmek çok fazla zarar verdi" dedi.

"Voleybolu her zaman sevmiş miydim? İlk başta hayır. Ben bile o kadar iyi değildim" diyen Egonu bench ile ilgili olarak, "Ben koç muyum? Evet, olabilir" cevabını verdi.

Paola Egonu, Adana Demirspor forması giyen futbolcu Mario Balotelli ile birlikte.

Vakıfbankın yeni transferi Egonudan Guidetti ve Tokyo itirafı Bırakmayı düşündüm

EGONU TÜRKİYE KARŞISINDA YOK
Öte yandan Voleybol Milletler Ligi'nde Türkiye Ankara'da İtalya ile karşılaşacak. İtalya’da Bosetti, Pietrini, Orro, Danesi ve Guerra dün Floransa’da antrenmanlara başlarken; Egonu ve Sylla’nın 1 Haziran’da çalışmalara katılacağı açıklandı.

3.44 METRE SMAÇ YÜKSELİĞİ
23 yaşındaki 1.93 boyundaki İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu, 3.44 metre smaç yüksekliğine ulaşabiliyor.

Vakıfbankın yeni transferi Egonudan Guidetti ve Tokyo itirafı Bırakmayı düşündüm

2021'DE BAŞARI DOLU BİR KARİYER
23 yaşındaki pasör çaprazı geçtiğimiz sezon Imoco Volley ile muhteşem bir seri yakalamıştı. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi, İtalya Ligi, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nı kazanan Imoco Volley'in en değerli isimleri arasında yer alan Paola Egonu inanılmaz bir sezonu geride bırakmıştı. Paola Egonu, Imoco Volley formasıyla son maçına VakıfBank karşısında çıktı. İtalyan voleybolcu, VakıfBank'ın zaferine engel olamadı. Nijerya asıllı İtalyan voleybolcu, Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından yılın kadın oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı