Beşiktaş Veli Kavlak en beğendiği Türk teknik adamı açıkladı

Veli Kavlak en beğendiği Türk teknik adamı açıkladı

08.02.2024 - 15:24 | Son Güncellenme:

Beşiktaşlı eski futbolcu Veli Kavlak, Serdar Sarıdağ’a önemli açıklamalar yaptı.

Veli Kavlak en beğendiği Türk teknik adamı açıkladı

Beşiktaş'ın eski orta saha oyuncusu Veli Kavlak, şu sıralar Rapid Wien’in U-16 takımında antrenörlük yapıyor.  Kavlak, Serdar Sarıdağ'a Viyana'da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte eski yıldızın açıklamaları:

"Türkiye'de bazı hocalardan teklif almıştım ancak ben kendimi en aşağıdan geliştirmek istedim. Pro-lisans için de almak için çalışıyorum. Önce A lisans alacağım. Türkiye'deki sistem nasılsa burada da aynı. Türkiye'de de ileride takım çalıştırmayı isterim. Böyle bir niyetim var.

Beşiktaş'taki oyuncuların şu an 90 dakika tempo yapacak seviyede olduklarını düşünmüyorum fizik ve kondisyon açısından. Fenerbahçe maçında çok bariz belli olmuştu. Ben de bir taraftar olarak izlerken ne zaman öne doğru adım atacağımızı düşünürken güçten yoksun olduğumuzu gördüm. Oyuncuların fiziki yönleri istenilen gibi değil. Bu noktaya gelindi sonuçta.

Veli Kavlak en beğendiği Türk teknik adamı açıkladı

Eric Bailly örneği

Feda döneminde çok mu iyi kadro vardı? Hayır ama biz 90 dakika mücadele ediyorduk. O gücü ve nefesi sahaya yansıtıyorduk. Fenerbahçe’de maçında Bailly’nin penaltı yaptırdığı pozisyonun artık zihinsel yorgunluktan olduğunu düşünüyorum. O kadar iyi bir oyuncu, ancak yoğun baskıya karşılık veremedi. O faul benim için bariz bir göstergeydi. Normalde fiziksel özellikleri iyi olan, mental anlamda iyi olan bir oyuncu orada onu yapmazdı. O hata bütün takıma da sirayet etti.

Haberin Devamı

İşler iyi olmadığında sizi ayağa kaldıracak lider bir oyuncu olması lazım ancak bence şu an o da yok takımda. İyi transferler çare olabilir ama önce fiziksel sorunların giderilmesi lazım. Hoca bu kısa süre içerisinde takıma büyük bir katkı sağlayamaz. Ancak yeni transferlerle birlikte bu hocayla çıkışa geçilebilir.

'Samet hocaya çok şey borçluyum'

Samet hoca ile çalıştım. Kendisine çok şey borçluyum. Samet hocanın geçen basın toplantısını dinledim ve çok hoşuma gitti. Beşiktaş kontratak futbolu oynamaz dedi. Çünkü kontratak büyük camialarda sizi başarıya ulaştırmaz. Açık açık kimse bunları basın toplantısında söylemez. Hoca orada bir mesaj verdi ama. Tabii ileride Beşiktaş’ta hoca olmayı isterim. Böyle bir düşüncem var. Olursa benim için çok büyük bir onur ve şeref olur. Burada şu an kendimi geliştiriyorum. Ondan sonra neden olmasın?

Burak hoca da kendi içinde o süreci değerlendirecektir bundan eminim. Belki de çok büyük hocaların hikayelerinde de bunlar vardır. Başarıya giden yol olabilir belki. Burak hocanın çok iyi bir hoca olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

'Nuri Şahin'i çok beğeniyorum'

Nuri Şahin’i çok beğeniyorum. Hatta Torrent taktiksel anlamda şu an oynadığım en iyi takım Antalyaspor demişti bir basın toplantısında. Nuri hoca zaten çok büyük hocalarla çalışmıştı. Onlardan bazı öneriler almıştır mutlaka. Antalya onun için çok güzel bir tecrübe oldu."

Yazarlar