Beşiktaş Vincent Aboubakar'dan transfer kararı! Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

Vincent Aboubakar'dan transfer kararı! Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

10.01.2023 - 10:14 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Hollandalı golcü Wout Weghorst'un Manchester United'a olası transferi sonrası gündeme Vicnent Aboubakar geldi. Siyah-beyazlılar, Aboubakar'ı transfer listesine dahil etti. Kamerunlu golcü transfer için son kararını verdi.

Vincent Aboubakardan transfer kararı Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

Cristiano Ronaldo transferi sonrası kadrosunda 9 yabancı futbolcusu bulunan ve Portekizli yıldızı kadroya dahil edebilmesi için 1 yabancı futbolcusuyla yollarını ayırma zorunluluğu bulunan Al-Nassr'da Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar'ın sözleşmesinin feshedileceği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Beşiktaş'ın Hollandalı yıldızı Wout Weghorst'un Manchester United'a transfer iddiaları sonrası siyah-beyazlılarda gündeme Vincent Aboubakar ismi geldi. Kamerunlu golcü transfer için son kararını verdi. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Vincent Aboubakardan transfer kararı Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

WEGHORST, UNITED YOLCUSU

Beşiktaş'ın sezon başında Burnley'den kiraladığı Wout Weghorst'a Manchester United talip oldu. Hollandalı yıldız Kasımpaşa karşılaşmasında attığı golün ardından tribünlere el sallayarak adeta veda sinyali vermişti. Dün sabah saatlerinde Wout Weghorst'un menajeri Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ne giderek Beşiktaş yönetimiyle görüşme gerçekleştirdi. Weghorst'un menajeri oyuncusunun Manchester United'a transferi için yönetimden kolaylık istedi. Beşiktaş yönetimi ise bu transferden mali kazanç elde edebilmek ve Weghorst'un yerini doldurma şartı koştu.

İngiltere'den Daily Mail'e göre Beşiktaş, Manchester United'tan sözleşme feshi için gelen 2 milyon sterlinlik (2.2 milyon Euro) teklifi reddetti. Siyah-beyazlılar bu transferden en az 5 milyon Euro gelir hedefliyor. 

Haberin Devamı

Vincent Aboubakardan transfer kararı Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

GÖZLER ABOUBAKAR'DA 

Beşiktaş’ın teklif götürdüğü Kamerunlu golcü, Al Nassr’la ayrılık görüşmelerini sürdürüyor. Suudi ekibiyle bağlarını koparması halinde Kamerunlu golcünün transferinde engel kalmayacak.

Kartal, Manchester United’la anlaşan ve ayrılık için geri sayıma geçen Wout Weghorst’un boşluğunu eski golcüsü Vincent Aboubakar’la doldurmanın hesaplarını yapıyor.

Siyah-beyazlıların teklif götürdüğü Kamerunlu golcü, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’la ayrılık görüşmelerini sürdürüyor. Al Nassr’la 2024’e kadar sözleşmesi bulunan Aboubakar’ın kontratını feshetmek için kalan tüm alacağını istediği ileri sürüldü. Golcü oyuncu, Suudi ekibiyle maddi konularda anlaşma sağlaması halinde serbest kalacak ve Beşiktaş’la masaya oturacak.

Vincent Aboubakardan transfer kararı Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

ABOUBAKAR'IN BEKLENTİSİ

2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarında Beşiktaş forması giyen ve iki şampiyonluk yaşayan Vincent Aboubakar’ın yıllık 2,6 milyon euro garanti ücret istediği iddia edildi. Fenerbahçe’nin de transfer listesinde yer aldığı belirtilen 30 yaşındaki futbolcunun, Al Nassr’la bağlarını kopardıktan sonra kendisine en iyi teklifi yapan kulüple sözleşme imzalaması bekleniyor.

VAN HOOIJDONK'TAN WEGHORST İTİRAFI

Ülkesinde NOS TV’ye konuşan Hooijdonk, Weghorst’un Beşiktaş’tan ayrılıp ManU’ya gitmek istemesinin anlaşılabilir olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Weghorst’a destek veren Hooijdonk, “Ben de olsam Manchester United gibi bir kulübe gitmek isterdim. Her futbolcu Manchester United’da oynamak ister. Weghorst tarafından olaya baktığımda normal bir durum. Manchester United bana göre iyi bir forveti transfer ediyor. Weghorst, Türkiye’de Beşiktaş’ta iyi işler çıkarıyor. Eğer transfer cidden gerçekleşecekse Erik Ten Hag iyi bir forveti kadrosuna katmış olur” dedi.

Vincent Aboubakardan transfer kararı Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

ABOUBAKAR'DAN TRANSFER KARARI

Suudi Arabistan basınında yer alan habere göre Al-Nassr'ın Kamerunlu forveti Vincent Aboubakar, Ronaldo ile oynama isteği sebebiyle Al-Nassr'ın sözleşme feshi teklifini kabul etmedi. Kadrosunda 9 yabancı futbolcusu bulunan Al-Nassr, Abouakar'ı ikna edememesi durumunda takımın sol beki Ghislan Konan ile yollarını ayırmayı planlıyor. Goal'ün Suudi Arabistan basınına dayandırdığı haberde "Son günlerde Aboubakar'ın Ronaldo'nun kurbanı olduğu haberleri pek de gerçeği yansıtmıyor." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Vincent Aboubakardan transfer kararı Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

Suudi gazeteci Ahmed Al-Ajlan'ın haberine göre Al-Nassr ve Aboubakar arasındaki sözleşme fesih görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Al-Nassr, Ronaldo'yu listeye dahil edebilmek için bir başka yabancı futbolcusu ile yollarını ayırma durumunda kalacak. Ahmed Al-Ajlan'ın özel haberinde Aboubakar'ı fesih için ikna edemeyen Al-Nassr, Ghislan Konan'ı takımdan göndermeyi planlıyor.

ABOUBAKAR'IN PERFORMANSI

Kamerun Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda 3 maça çıkan Aboubakar, Brezilya maçında galibiyeti getiren golü atmıştı. Sırbistan karşısında 1 gol 1 asistle oynayan yıldız forvet Katar 2022'de 2 gol 1 asist yaparak takımının en önemli isimlerinden biri olmuştu.

Al-Nassr formasıyla bu sezon 12 resmi karşılaşmada forma giyen Vincent Aboubakar, 4 gol atarken 2 asist yaptı.

Vincent Aboubakardan transfer kararı Sözleşme feshinde Ronaldo detayı

Yazarlar