Tenis Wimbledon’da Kangurular’ın özlemi bitti

Wimbledon’da Kangurular’ın özlemi bitti

11.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya 1 numarası Asleigh Barty, ikinci grand slam finaline çıkan Çek Pliskova’yı üç sette mağlup ederek ikinci büyük şampiyonluğunu elde etti, Wimbledon’da 41 yıl sonra kupa kaldıran ilk Avustralyalı tenisçi oldu

Wimbledon’da Kangurular’ın özlemi bitti

ONUR DİNÇER

Wimbledon’da tek kadınların en büyük ismi, dün oynanan final mücadelesinin ardından belli oldu. Tenis dünyasının köklü turnuvası olan Londra’daki dev organizasyon geçtiğimiz sene pandemi nedeniyle yapılmamış ve ikinci dünya savaşından sonra ilk kez iptal edilmişti.
Bir yıllık aranın ardından düzenlenen turnuvanın tek kadınlar şampiyonu, finalde Karolina Pliskova’yı mağlup eden Asleigh Barty oldu. 25 yaşındaki dünya 1 numarası rakibini 6-3, 6-7(4), 6-3’lük setlerle 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu. Barty’nin zaferiyle 41 yıl sonra bir Avustralyalı tenisçi, Wimbledon’da ipi göğüslemiş oldu.
Karşılaşma grand slam finallerinde alışık olunmayan bir şekilde başladı. Barty ilk üç oyunu birden alıp üç farklı öne fırlarken, Çek raket bu bölümde tek bir sayı dahi alamadı. 15. topta ilk puanını elde edip sonrasında üç oyun alsa da ilk seti 6-3 vermekten kurtulamadı: 1-0.
Karolina Pliskova ikinci sette tamamen açıldı. Winner vuruşları çoğalan, slice ve lob atışlarla vuruş çeşitliliğini artıran 29 yaşındaki tenisçi, 3-1 geriden gelerek 4-3’te öne geçtiği sette tekrar tökezlese de mücadeleyi tibe-break’e taşımayı başardı ve burda 6-4 ile ikinci seti 7-6 kazanıp setlerde durumu eşitledi: 1-1.
Final setinde Pliskova rüzgarı sürmedi. Derin topları ve passing shot’larıyla etkili olan Asleigh Barty, ilk sette olduğu gibi üç farkla öne geçmesinin ardından yine birinci sette olduğu skorda 6-3 üstünlük kurarak maçı kazandı: 2-1.

Haberin Devamı

Tecrübe mi, yenilik mi?
Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’da tek erkekler finali bugün Novak Djokovic ile Matteo Berrettini arasında oynanacak. Dünya 1 numarası Sırp Djokovic ile 7 numaralı seribaşı İtalyan Berrettini’nin merkez korttaki mücadelesi TSİ 16.00’da başlayacak.
Hem dünyanın hem de formunun zirvesinde olan Novak Djokovic dev buluşmanın mutlak favorisi olarak gösteriliyor. Tecrübeli tenisçi 2018 Wimbledon’undan beri bu turnuvada 20 maçtır kaybetmiyor. Bu sezon grand slamlerde çıktığı karşılaşmalarda da 20 maçtır üst üste kazanıyor.
Grand Slamlerde 19 şampiyonluğu bulunan Djokovic, 20 kezle başı çeken Federer ve Nadal ile bu sayıyı eşitlemek için de korta çıkacak aynı zamanda.
Berrettini ise ilk büyük turnuva şampiyonluğu için raket sallayacak. Grand slamlerdeki en iyi derecesi 2019 ABD Açık’ta oynadığı yarı final olan 25 yaşındaki tenisçi, Wimbledon’da tekler finali oynayan ilk İtalyan tenisçi olarak ise şimdiden tarihe geçmiş durumda. Berrettini yaptığı açıklamada tüm ülkeyi bugün İtalya-İngiltere EURO 2020 finalinin öncesinde televizyonları başında kendisinin finalini izlemeye davet etti.

Yazarlar