İspanya La Liga Xavi: İlkay Gündoğan bize kesinlikle cennetten gönderildi

Xavi: İlkay Gündoğan bize kesinlikle cennetten gönderildi

20.09.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, Antwerp karşısında alınan 5-0'lık galibiyetin ardından İlkay Gündoğan'ı övdü. Tecrübeli teknik direktör, Türk asıllı orta saha için çarpıcı ifadeler kullandı.

Xavi: İlkay Gündoğan bize kesinlikle cennetten gönderildi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece Antwerp engelini 5-0'lık net skorla geçen Barcelona'da teknik direktör Xavi Hernandez açıklamalarda bulundu. İspanyol çalıştırıcı, tecrübeli orta saha İlkay Gündoğan hakkında övgü dolu mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Manchester City'den ayrıldıktan sonra bedelsiz bir şekilde Barcelona'ya transfer olan İlkay Gündoğan'la ilgili konuşan Xavi Hernandez, "İlkay topa sahip olduğu zaman her şey daha güzel oluyor. İlkay her şeyi mükemmel yapıyor, kesinlikle her şeyi" açıklamasını yaptı.

İlkay Gündoğan'ın mükemmel bir futbolcu olduğunu belirten Xavi Hernandez, "Eğer bu kadar iyi performans gösteriyorsak kesinlikle İlkay sayesinde. İlkay bize kesinlikle cennetten gönderildi. Mükemmel bir oyuncu, izlemesi tam bir keyif" ifadelerini kullandı.

Xavi: İlkay Gündoğan bize kesinlikle cennetten gönderildi

6 MAÇTA 3 ASİST ÜRETTİ

32 yaşındaki orta saha bu sezon Barcelona formasını 6 resmi maçta giydi. İlkay Gündoğan bu müsabakalarda takım arkadaşlarına 3 gol pası verdi. Barcelona ile sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek İlkay Gündoğan'ın güncel piyasa değeri 20 milyon euro.

Haberin Devamı

HeBler 06 altyapısında futbola başlayan İlkay Gündoğan daha sonra Schalke 04, SSV Buer, VFL Bochum, Nürnberg, Borussia Dortmund ve Manchester City formaları giydi. Almanya Milli Takımı'nda 69 maça çıkan tecrübeli orta saha, 17 gol sevinci yaşadı.