Almanya Bundesliga Yenilmez armada Bayer Leverkusen'de tarih yazan Türk: Devin Özek

Yenilmez armada Bayer Leverkusen'de tarih yazan Türk: Devin Özek

22.04.2024 - 13:31 | Son Güncellenme:

Bundesliga'da 128 yıl sonra şampiyonluk ipini göğüsleyip bir ilki gerçekleştiren Bayer Leverkusen'de Xabi Alonso ve Türk asıllı yardımcısı Devin Özek tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Yenilmez armada Bayer Leverkusende tarih yazan Türk: Devin Özek

Bu sezon Türkiye'de ve Avrupa'nın birçok liginde şampiyonluk yarışları adeta nefes kesti. Avrupa'nın 5 büyük liginden biri olan Almanya Bundesliga'da şampiyon erken belli oldu. Uzun yıllar Bayern Münih'in hegemonyasında süren şampiyonluk yıllar sonra el değiştirdi.

Haberin Devamı

128 YIL SONRA ŞAMPİYON OLDULAR
128 yıl sonra Almanya Bundesliga'da Xabi Alonso yönetiminde 5 hafta kala mutlu sonra ulaştı ve şampiyonluk kupasını kaldırdı. Bu sezon ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda bile yenilmeyen Leverkusen, Avrupa'da da yoluna devam ediyor.

Yenilmez armada Bayer Leverkusende tarih yazan Türk: Devin Özek

EKİPTE TÜRK TEKNİK ADAM
Peri masalı yaşayan Alman devi Bayern Leverkusen'de şampiyon teknik direktör Xabi Alonso'nun ekibine bir de Türk teknik adam yer alıyor. Teknik direktör direktör Devin Özek, Alonso'nun yardımcı antrenörü konumunda. Teknik adamlık kariyerine öncelikle Leverkusen'de scout olarak başlayan Özek, 2022 yılından itibaren 'Futbol A takım direktör yardımcısı' olarak görev yapıyor.

LİGDE VE AVRUPA'DE YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİLER
İspanyol teknik adam Xabi Alonso ve Devin Özek yönetiminde bu sezon Bundesliga'da 30 maçta 25 galibiyet ve 5 beraberlik alan Leverkusen hiç yenilmedi. Aynı şekilde UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna devam eden Alman ekibi grup aşamasındaki tüm maçları kazanırken, (Şu an) yarı finale kadar da hiç yenilmedi. Alman temsilcisi 2 Mayıs'ta Roma ile UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçına çıkacak.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ İSTEMİŞTİ
Alonso'nun başarısının perde arkasında büyük işler yapan Türk teknik adam Devin Özek'in adı bir dönem Süper Lig devi Beşiktaş ile de anılmıştı. Başkan Hasat Arat ile Beşiktaş Sportif Direktörlüğü için görüşme yapan Özek'in, Bundesliga şampiyonluğu ve ardından Leverkusen ile Şampiyonlar Ligi deneyimi için Almanya'da kalmak istediği öğrenildi.

 

Yazarlar