Beşiktaş Yıldız futbolcuyu öve öve bitiremedi! 'Resmen Galatasaray’ın kalbi durumunda'

Yıldız futbolcuyu öve öve bitiremedi! 'Resmen Galatasaray’ın kalbi durumunda'

16.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında Galatasaray evinde mücadele ettiği Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana’yı 1-0’lık skorla yendi ve Play-Off'a yükseldi. Müsabakanın ardından Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, sarı-kırmızılıların yıldız futbolcusunu öve öve bitiremedi.

Yıldız futbolcuyu öve öve bitiremedi Resmen Galatasaray’ın kalbi durumunda

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma hedefiyle yola devam eden Galatasaray, 3. Ön Eleme Turu ilk maçında 3-0 yendiği Olimpija Ljubljana ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı sarı-kırmızılı ekip 1-0'lık skorla kazandı ve Play-Off'a yükseldi. Karşılaşmanın ardından Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, müsabakayı değerlendirdi. Usta kalem, Galatasaray'ın yıldız futbolcusuna övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

İşte Osman Şenher'in 'Ustalar geldi, sıkıntı bitti' başlıklı köşe yazısı...

Galatasaray’da hazır olmayan futbolcular bundan önceki maçlarda oynamadıkları için Okan Buruk bayağı sıkıntı çekti. Ama dün gece Icardi ve Torreira’nın ilk on birde başlaması takımın, taraftarın, hepsinin havasını değiştirdi, Aslan geçen sezonki havasına büründü.

Icardi tam hazır olmamasına rağmen çok etkili bir santrfor, bunu kabul etmek lazım. Öyle bir gol atıp takımını öne geçirdiki, “ben buyum, kaliteyim” dedi. Zaten taraftarla arasındaki bağ öteki futbolcuları da motive ediyor. Bunun yanında Torreira, Galatasaray’ın olmazsa olmazı. Defansı rahatlatıyor, rakip atakları karşılıyor, diğer iki bekin işi kolaylaşıyor, ayrıca hücuma çıkıp, rakibe de baskı yapıyor. Resmen Galatasaray’ın kalbi durumunda... Torreira’nın oynadığı futbol takımı başka bir yerlere götürüyor. Ama kasti olmayan rakibin topuna arkadan yaptığı müdahaleyi İtalyan hakem affetmedi. Karar ağır mı, ağır... Avrupalı hakemler futbolcuların sakatlığa dönük yaptığı hareketlere tölerans tanımıyor. Türkiye’de olsa bu pozisyona hiç bir hakem kırmızı kart çıkarmazdı.

Haberin Devamı

Yıldız futbolcuyu öve öve bitiremedi Resmen Galatasaray’ın kalbi durumunda

Her neyse olan oldu artık. Ama kesin bir şey var ki, Play-Off maçında Okan hoca Torreira’yı çok arayacak, eksikliği oldukça hissedilecek. Ancak neticede Uruguaylı futbolcunun yerine kim oynarsa oynasın elinden geleni yapacak. Çünkü Galatasaray bu kadar transfer yaptı, bütün hedefi Şampiyonlar Ligi’ne kalmak. Torreira kırmızı kart gördü diye bu hedeften sapacağını sanmıyorum.

Barış Alper, Kayserispor maçında kötüydü, dün gece başarılı bir mücadele çıkardı. Tete ile beraber sağ çizgide bir hayli rekabete girecek. Tete çok iyi futbolcu. Barış’ın daha üstüne koyması lazım. Kerem, hepimizin çok beğendiği, çok sevdiği bir futbolcu ama yorgunluktan mıdır, nedir bilmiyorum kendisine gelen topların yüzde yetmişini kaybediyor. Ağır kalıyor, düşüyor... Dikkatli olması gerekir. Sol kanatta Zaha var. Forma Kerem de olsa aslanın ağzında...

Yıldız futbolcuyu öve öve bitiremedi Resmen Galatasaray’ın kalbi durumunda

Kaan Ayhan için üzülüyordum. Dünya para verildi. Milli takım futbolcusu bir türlü şans bulamıyor. Halbuki tekniği gayet iyi. Aynı zamanda da çok çabuk. Yapacağı harekete önceden karar veriyor. Topu oyuna Nelsson’dan daha iyi sokuyor. Bu çocuk daha çok forma şansı bulmalı bence...

Angelino güzel ve başarılı bir maç çıkardı. O’nun da artık ısınma turları bitiyor. Berkan, Torreira ile beraber oynadığı zaman parlıyor. O da dün gece başarılı bir maç çıkardı. Rakibe iyi baskı yaptı. Her hamlesinde rakibinden daha çabuktu ve doğruydu. İyi bir Berkan’la Torreira beraber olunca defansa da fazla iş düşmedi. Rakibin bütün ataklarını bu ikili karşıladı.

Sonuçta Galatasaray yavaş yavaş geçen sezonki havasını buluyor. Ama burada Süper Lig’den daha önemli Play-Off’ta oynayacağı maç. Bu maçın telafisi de yok. Ama ben inanıyorum, bu mücadele Galatasaray’ı mutlaka Şampiyonlar Ligi’ne götürecek.

Haberin Devamı

Yıldız futbolcuyu öve öve bitiremedi Resmen Galatasaray’ın kalbi durumunda