Dünyadan Futbol Yok artık Cristiano Ronaldo! Lionel Messi'ye büyük fark attı

Yok artık Cristiano Ronaldo! Lionel Messi'ye büyük fark attı

14.10.2023 - 19:45 | Son Güncellenme:

Profesyonel futbol kariyerinin sonlarına yaklaşan Cristiano Ronaldo, 2023 yılının en çok kazanan futbolcusu oldu. Portekizli yıldız, saha içerisindeki en büyük rakibi Lionel Messi'ye büyük bir fark attı.

Yok artık Cristiano Ronaldo Lionel Messiye büyük fark attı

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, 2023 yılının en çok gelir elde eden futbolcularını listeledi. Yeşil sahaların yıldızlarının yer aldığı listenin zirvesine Cristiano Ronaldo oturdu. Portekizli yıldız, La Liga'da uzun yıllar rekabet halinde olduğu Lionel Messi'ye büyük fark attı.

Haberin Devamı

İşte 2023 yılının en çok kazanan futbolcuları...

11 - LEWANDOWSKI

Barcelona'nın Polonyalı yıldızı Robert Lewandowski, 2023 yılında 34 milyon doları cebine koydu. Tecrübeli santrfor bu geliriyle birlikte 2023'te en fazla kazanan 11'inci futbolcu oldu.

10 - HARRY KANE

Tottenham'da efsaneleşen Harry Kane, sezon başında Bundesliga devi Bayern Münih ile anlaşma sağlamıştı. Başarılı forvet oyuncusu, 2023 yılında 36 milyon dolarlık geliri cebine koydu.

Yok artık Cristiano Ronaldo Lionel Messiye büyük fark attı

9 - KEVIN DE BRUYNE

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City'nin yıldızı Kevin de Bruyne, Forbes'ın raporuna göre 2023 yılının en fazla gelir elde eden 9'uncu futbolcusu oldu. Belçikalı orta saha, 2023'te 39 milyon dolar kazandı.

8 - SADIO MANE

Bayern Münih'te şov yapan Sadio Mane'nin Almanya kariyeri kısa sürdü. Yıldız futbolcu, sezon başında Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr'a imza attı. Sadio Mane'nin 2023 yılında 52 milyon dolarlık gelir elde ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

7 - MOHAMED SALAH

Liverpool'da efsaneleşen Mohamed Salah, sezon başında Suudi Arabistan'dan gelen teklifleri geri çevirdi. Premier Lig devinde kalmaya devam eden Mohamed Salah'ın 2023'te 53 milyon dolar kazandığı öğrenildi.

Yok artık Cristiano Ronaldo Lionel Messiye büyük fark attı

6 - ERLING HAALAND

Manchester City'nin genç yıldızı Erling Haaland, 2023 yılında 58 milyon dolarlık geliri cebine koydu. Norveçli santrfor bu kazancıyla birlikte 2023'ün en fazla kazanan 6'ncı futbolcusu oldu.

5 - KARIM BENZEMA

Real Madrid'de uzun yıllar başarılı performans gösteren Karim Benzema, Avrupa'dan da teklifler gelmesine rağmen sezon başında Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Al Ittihad ile anlaşma sağlayan Fransız santrforun 2023'te 106 milyon dolarlık geliri cebine koyduğu aktarıldı.

4 - KYLIAN MBAPPE

Paris Saint Germain'de her transfer döneminde ayrılması beklenen ve sorun yaşayan Kylian Mbappe, yine takımda kaldı. Fransız yıldızın 2023'te 110 milyon dolarlık gelir elde ettiği öne sürüldü.

3 - NEYMAR

Paris Saint Germain'de uzun yıllar forma giydikten sonra sezon başında Suudi Arabistan'a giden Neymar'ın elde ettiği gelir netlik kazandı. Brezilyalı yıldızın, 2023'te toplam 112 milyon dolarlık bir geliri cebine koyduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Yok artık Cristiano Ronaldo Lionel Messiye büyük fark attı

2 - LIONEL MESSI

Barcelona'dan ayrıldıktan sonra Paris Saint Germain'e giden, Fransız devinde bekleneni gösteremeyen Lionel Messi sezon başında boşa çıktı. Barcelona'nın teklifi, Suudi Arabistan kulüplerinin dev maaş önerilerine rağmen Lionel Messi, Amerika'ya gitti. MLS ekiplerinden Inter Miami ile sözleşme imzalayan Lionel Messi, 2023 yılında 135 milyon dolarlık gelir elde etti.

1 - CRISTIANO RONALDO

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr'ın yıldızı Cristiano Ronaldo, Forbes'a göre 2023'ün en çok gelir elde eden futbolcusu oldu. Portekizli oyuncunun 2023'te reklam, sponsorluk ve maaş geliri olarak toplam 260 milyon dolar kazandığı aktarıldı.

Yazarlar