Galatasaray Erden Timur'dan Sacha Boey ve Victor Nelsson sözleri: Geçmiş yönetimin başarısı

Erden Timur'dan Sacha Boey ve Victor Nelsson sözleri: Geçmiş yönetimin başarısı

14.10.2023 - 14:12 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, sarı-kırmızılı kulübün Mali Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erden Timurdan Sacha Boey ve Victor Nelsson sözleri: Geçmiş yönetimin başarısı

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Mali Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Transfer harcamalarına da değinen Timur, "Harcamalarımızı düşürmeliyiz diyoruz. Kendi katma değerinle ne gelir ürettin, onun yüzde kaçını harcadın? Bu çok adil bir sorgulama. Kendi yönetimimiz için bunu soruyoruz. Biz Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya ya da çeyrek finale kalmamız gerektiğini söylüyoruz. 

Haberin Devamı

'4 SENELİK YÜKÜMLÜLÜK 6 MİLYAR 693 MİLYON TL'

Erden Timur mali konularda sunum gerçekleştirdi. Timur, "Toplam yükümlülüklerimiz 9 milyar 500 milyon TL diyoruz ya aslında burada gerçek yükümlüğümüz 6 milyar 693 milyon TL. Bu yükümlülüklerimizde sözleşmelerimizin kimisi 5 seneyi, vadelerimizin kimisi 6 seneye varıyor. Onların tamamını içeriyor. Yaklaşık 4 senelik yükümlüğümüzün toplamı 6 milyar 693 milyon TL" dedi.

'SON 10 YILIN TRANSFER MAAŞ VE ENFLASYONU YÜZDE 90' 

Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalanların maaş bütçesinin ortalaması 290 milyon euro. Bizim kurucumuzun koyduğu hedefe gideceksek manzara bu. Bunu yapmamız gerekiyor. Son 10 yılın transfer maaş ve enflasyonu yüzde 90. Bu sene Suudilerin de piyasaya girmesiyle ekstrem bir artış var. Dünyada hem harcamalar artıyor hem de futbolda enflasyon artıyor. Gelir arttığı için rekabet de artıyor" şeklinde konuştu

Haberin Devamı

Erden Timurdan Sacha Boey ve Victor Nelsson sözleri: Geçmiş yönetimin başarısı

'GEÇMİŞ YÖNETİMİN BAŞARISI'

Avrupa devlerinin radarına giren Sacha Boey ile Victor Nelsson'a da değinen Erden Timur, "Sacha Boey ve Victor Nelsson iyi bir bedelle satılırsa ve bu transferlerden ciddi bir gelir elde edersek, bu geçmiş yönetimin (Burak Elmas yönetimi) başarısıdır" ifadelerini kullandı.

'ZIYECH, PSG İLE ANLAŞMA İMZALADI AMA BELGELERİ YETİŞMEDİ'

Yaz transfer döneminde Chelsea'den renklere bağlanan Hakim Ziyech ile ilgili konuşan Timur, "Aldığımız Hakim Ziyech, PSG ile anlaşma imzalamıştı kış transfer döneminde. Son saniyede belgeleri yetişmediği için imza atamamıştı. Transferler için tüm scout ekibine teşekkür ediyorum. Transferlere ödediğimiz ile kazandığımız arasında önemli olumlu anlamda iyi bir fark var" diye konuştu.

'GİDERLERDEN SORUMLU TUTULUYORUM'

İlgilendiği konulara açıklık getiren Erden Timur, "Giderlerden hep sorumlu tutuluyorum. Bunu ifade edilmediği için özür dileyerek kendim ifade etmek zorundayım. Ben sadece Galatasaray’ın futboluyla ilgili şey yapmıyorum. Sadece gider üreten şey yapmıyorum. Neler yapıyorum. Son 3 aydır sponsorluk kısmıyla ilgileniyorum. Kombine ve bilet kısmıyla ilgilendim. Florya projesinin tüm proje süreciyle ilgileniyorum. Kemerburgaz projesinin tüm inşaat işlerini yapıyorum. Galatasaray Adası’nın tüm inşaat işlerini yapıyorum. Mecidiyeköy projesinin başından sonuna ilgilendim. Sportif AŞ’nin banka ilişkileri, nakit akışı ilişiklerini Dursun başkanımızla birlikte çalışıyorum. Bunu ben söylemek zorunda kaldığım için de özür diliyorum. Sadece bilerek söylemediği için gücüme gidiyor. Çünkü bilerek söylenmiyor. Maalesef bugün bunu kanıya net olarak anladım. Bir şey yapmaya çalışıyorum, layıkıyla veya değil" diye konuştu.

Haberin Devamı