Voleybol Yok artık Ebrar Karakurt! Üst üste ikinci kez yaptı

Yok artık Ebrar Karakurt! Üst üste ikinci kez yaptı

27.10.2022 - 18:20 | Son Güncellenme:

İtalya Ligi'nde Igor Gorgonzola Novara sezona çok iyi başladı. İlk maçını kazanan Novara ikinci maçından da galibiyetle ayrılırken Ebrar Karakurt yine damga vurdu.

Yok artık Ebrar Karakurt Üst üste ikinci kez yaptı

Dünya Şampiyonası'nda Filenin Sultanlar ile öne çıkan isimlerden olan Ebrar Karakurt, İtalya'da sezona fırtına gibi başladı. Igor Gorgonzola Novara ikinci maçından da galibiyetle ayrılırken maça yine Ebrar damga vurdu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE TARİHİ FIRSATI KAÇIRDI
FIVB Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye ABD'ye 3-0 mağlup oldu. Polonya'da oynanan mücadelede bir türlü üstünlüğü yakakalayamayan Türkiye tarihi bir fırsatı kaçırdı. Filenin Sultanları, ABD'yi mağlup etseydi tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükselmiş olacaktı.

SIRALAMADA BÜYÜK TEHLİKE
Filenin Sultanları Amerika mağlubiyetinden yaklaşık 8 puan kaybetti ve dünya sıralamasında 7. sıraya demir attı. Bu sıralama Olimpiyat Elemeleri'nde olacağımız torbaları doğrudan etkiliyor. Öte yandan Milletler Ligi ve Dünya Şampiyonası öncesinde ülkeler sırlamasında Türkiye 4. konumda yer alıyordu. Türkiye 7. sırada olduğu için muhtemelen 4. torbadan dahil olacak ve zorlu rakiplerle eşleşecek.

Haberin Devamı

Yok artık Ebrar Karakurt Üst üste ikinci kez yaptı

İLK MAÇINDA YILDIZLAŞTI
Novara, İtalya Ligi'nde sezonun ilk maçında Macerata'ya set vermedi. Ebrar Karakurt, Novara’nın Macerata’yı 3-0 yendiği maçta 18 sayı kaydetti. Yüzde 46 ile hücum eden Ebrar 5 ace, 1 blok buldu. Ebrar Karakurt, İtalya Ligi’nin 2022/2023 sezonuna MVP seçilerek başladı.

YİNE EBRAR YİNE MVP
Igor Gorgonzola Novara, ligdeki ikinci maçında Wash4green Pinerolo ile karşı karşıya geldi. Müsabkayı 2-2 kazanan Novara'da öne çıkan isim yine Ebrar oldu. 34 sayı kaydeden pasör çaprazı 3 ace 1 blok ile galibiyette kritik rol oynadı.

Yok artık Ebrar Karakurt Üst üste ikinci kez yaptı

LİGİN ZİRVESİNDE
Ebrar Karakurt maçın sonunda MVP seçildi ve Üst üste ikinci kez bu başarının sahibi oldu. İtalya Ligi’nde ilk iki haftanın ardından milli voleybolcu, 52 sayıyla ligin en skorer isimleri listesinin de zirvesinde. Misli.com Sultanlar Ligi'nde tanıdığımız Isabelle Haak 42 sayı ile 3. sırada bulunuyor.

Yok artık Ebrar Karakurt Üst üste ikinci kez yaptı

Yazarlar