İngiltere Premier Lig Yok artık Erling Haaland! Rekora doymadı, Premier Lig tarihine geçti

Yok artık Erling Haaland! Rekora doymadı, Premier Lig tarihine geçti

17.09.2022 - 18:12 | Son Güncellenme:

Premier Lig devi Manchester City'nin sezon başında kadrosuna kattığı Erling Haaland formda performansı Wolverhampton deplasmanında da devam ettirdi. Norveçli santrfor, Manchester City formasıyla Premier Lig tarihine geçti. İşte detaylar...

Yok artık Erling Haaland Rekora doymadı, Premier Lig tarihine geçti

Manchester City'nin Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Erling Haaland, Premier Lig'deki muhteşem performansını sürdürmek konusunda oldukça kararlı. Yıldız futbolcu, Premier Lig devinde gösterdiği performansla bir rekor daha kırdı. Erling Haaland, Wolverhampton deplasmanıyla birlikte İngiltere Premier Lig tarihine geçme başarısı gösterdi. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

22 yaşındaki Erling Haaland'ın futbolculuk kariyeri Bryne FK'da başladı. Genç oyuncu 2016-2017 sezonu devre arasında 100 bin euro bedelle transfer olduğu Molde'den, 2018-2019 sezonu başında 8 milyon euro karşılığında ayrıldı. Erling Haaland'ın RB Salzburg kariyeri bir sezon sürdü ve ardından Bundesliga devi Borussia Dortmund 20 milyon euro ödeyerek Norveçli yıldızı kadrosuna kattı. Manchester City sezon başında 60 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'la anlaşmasının ardından Erling Haaland'ı renklerine bağladı.

Erling Haaland'ın İngiltere kariyeri istediği gibi başlamadı. 22 yaşındaki yıldızın takımı Manchester City, Community Shield finalinde Liverpool'a 3-1 yenildi ve dev finalin kaybeden tarafı oldu. Yıldız santrfor, Liverpool maçının ardından Premier Lig'de fırtına estirdi.

Haberin Devamı

Yok artık Erling Haaland Rekora doymadı, Premier Lig tarihine geçti

İLK 6 MAÇTA 11 GOLE KATKI

Norveçli golcü Premier Lig'in ilk 6 haftasında Manchester City formasıyla tüm maçlara ilk 11'de başladı. 22 yaşındaki santrfor bu süreçte rakip fileleri 10 kez havalandırdı ve takım arkadaşlarına 1 gol pası verdi. Erling Haaland bu performansıyla Manchester City tarihinin en golcü oyuncusu Sergio Agüero'nun rekorunu kırdı. Tecrübeli futbolcu Manchester City formasıyla ilk 5 haftada en çok gol atan oyuncu unvanının sahibi oldu.

WOLVERHAMPTON DEPLASMANINDA ŞOV

Erling Haaland'ın formasını giydiği Manchester City, Premier Lig'de Wolverhampton'a konuk oldu. Premier Lig devi rakibini deplasmanda oynadığı müsabakada 3-0 mağlup etmeyi başardı. Erling Haaland, Wolverhampton deplasmanında da fileleri havalandırdı. Yıldız oyuncu bu performansıyla bir rekor daha kırdı.

Yok artık Erling Haaland Rekora doymadı, Premier Lig tarihine geçti

PREMİER LİG TARİHİNE GEÇTİ

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, Premier Lig tarihinde çıktığı ilk 4 deplasman maçında rakip fileleri havalandıran ilk futbolcu unvanının sahibi oldu. 22 yaşındaki oyuncu ayrıca Premier Lig'de ilk 10 haftada en fazla gol atan futbolcular listesine girme başarısı gösterdi. Erling Haaland'la birlikte zirvede yer alan diğer isimler şu şekilde: Mick Quinn, Papiss Cisse, Diego Costa.

Haberin Devamı

DEVLER LİGİ'NDE 3 GOL

Öte yandan Erling Haaland, Manchester City formasıyla bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki maçta oynadı. Norveçli oyuncu ilk haftada Sevilla deplasmanında takımının 4-0 kazandığı maçta rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Yıldız futbolcu Borussia Dortmund karşısında da 1 gol atma başarısı gösterdi.

Yok artık Erling Haaland Rekora doymadı, Premier Lig tarihine geçti

Opta'nın verilerine göre; Erling Haaland, Ocak 2020'de Salzburg'dan ayrıldıktan sonra oynadığı 99 resmi maçta 100 gol attı.