İngiltere Premier Lig Yok artık Newcastle United! Tottenham bu sezon bir ilki yaşadı

Yok artık Newcastle United! Tottenham bu sezon bir ilki yaşadı

23.04.2023 - 18:15 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 32'nci haftasında Newcastle United ile Tottenham karşı karşıya geldi. Newcastle United ilk yarıda gösterdiği performansla unutulmayacak bir skoru yaşadı. Tottenham bu sezon bir ilke imza attı.

Yok artık Newcastle United Tottenham bu sezon bir ilki yaşadı

Eddie Howe yönetimindeki Newcastle United, Tottenham'ı konuk etti. Newcastle United'ın ilk yarıda gösterdiği performans, Premier Lig'de sezona damga vurdu.

Haberin Devamı

Tottenham Teknik Direktörü Cristian Stellini ikinci yarının başında Hugo Lloris'i kenara aldı. Öte yandan Premier Lig devi bu sezon bir ilke imza attı.

MAÇ ÇOK HIZLI BAŞLADI

Heyecan dolu karşılaşma oldukça hızlı başladı. Henüz 2'nci dakikada Joelinton'un şutunda Hugo Lloris rakibine gol izni vermedi. Dönen topu iyi takip eden Jacob Murphy'nin şutunda top yakın köşeden ağlarla buluştu.

Yok artık Newcastle United Tottenham bu sezon bir ilki yaşadı

Zorlu müsabakanın 6'ncı dakikasında Schar'ın orta sahanın sağından attığı uzun topu ceza sahasında harika şekilde kontrol eden Joelinton, Hugo Lloris'i de geçerek topu boş kaleye gönderdi. Newcastle United rakibi karşısında durumunu 2-0 yaptı.

Kritik maçın 9'uncu dakikasında Newcastle United'da Jacob Murphy bir kez daha sahneye çıktı. Ceza sahasının uzağında topu kontrol eden tecrübeli futbolcunun harika şutunda top ağlarla buluştu. Newcastle United dakikalar içinde rakibi karşısında 3-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

ALEXANDER ISAK SAHNEDE

Karşılaşmanın 19'uncu dakikasında Newcasle United'da bu kez sahneye çıkan isim Alexander Isak oldu. Willock'un harika pasında merkezden savunma arkasına sarkan Isak'ın uzak köşeye şutunda top ağlarla buluştu. Newcastle United rakibi karşısında skoru 4-0 yaptı.

Yok artık Newcastle United Tottenham bu sezon bir ilki yaşadı

Mücadelenin 21'inci dakikasında ceza sahasında topu kontrol eden Alexander Isak'ın dar açıdan vuruşunda meşin yuvarlak yine ağlarla buluştu. Tottenham'ın şoke olduğu maçta skor bir anda 5-0 oldu.

TOTTENHAM'DAN BİR İLK

Premier Lig devi Tottenham bu performansıyla birlikte bu sezon bir ilki yaşadı. Cristian Stellini'nin öğrencileri bu sezon ilk kez bir Premier Lig maçının ilk yarısında kalesinde 5 gol gördü.

Yok artık Newcastle United Tottenham bu sezon bir ilki yaşadı

LLORIS KENARA GELDİ

Tottenham'da ikinci yarıda flaş bir değişiklik yaşandı. Hugo Lloris ilk yarıda gösterdiği performansın ardından kenara alındı. Tottenham'da kalan sürede eldivenleri Ben Forster devraldı.

KANE GOLÜNÜ ATTI

Müsabakanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Tottenham oldu. Sol çaprazdan rakip ceza sahasına giren Harry Kane'nin uzak köşeye gönderdiği meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Tottenham, 49'uncu dakikada skoru 5-1'e getirdi.

Haberin Devamı

WILSON DA BOŞ GEÇMEDİ

Newcastle Unitedda Eddie Howe, 66'ncı dakikada Alexander Isak'in yerine Callum Wilson'ı oyuna dail etti. Callum Wilson oyuna girdikten bir dakika sonra fileleri havalandırdı. Bu golle birlikte skor 6-1 oldu.

Newcastle United'ın 28 yaşındaki orta sahası Jacob Murphy bu sezon Premier Lig'de ilk kez bir maçta 2 gol birden atma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlıların İsveçli santrforu Alexander Isak ise, Premier Lig'de oynadığı son 7 maçta 7 kez rakip fileleri havalandırdı.