Basketbol Yunan medyasından Ergin Ataman övgüsü: 2017 yılında kaderi değişti!

Yunan medyasından Ergin Ataman övgüsü: 2017 yılında kaderi değişti!

21.06.2023 - 11:44 | Son Güncellenme:

Panathinaikos, Ergin Ataman'ı 2 yıllığına başantrenörlüğe getirdiğini açıkladı. Ataman imza sonrası çarpıcı açıklamalarda bulunurken Yunan medyası tecrübeli başantrenörden övgüyle bahsetti.

Yunan medyasından Ergin Ataman övgüsü: 2017 yılında kaderi değişti

Anadolu Efes'te 5 buçuk yıl göev yapan Ergin Ataman, başarılarla dolu kariyerinin ardından Panathinaikos'un başantreöbür oldu. Yunan temsilcisi Ergin Ataman ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ergin Ataman, Panathinaikos ile sözleşme imzalamasının ardından çarpıcı açıklamalarda bulunurken Yunan medyası tecrübeli başantrenörden övgüyle bahsetti. Ataman için "2017 yılında kaderi değişti" ifadeleri kullanıldı. İşte ayrıntılar...

PANATHINAIKOS RESMEN AÇIKLADI

Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos, Ergin Ataman'la sözleşme imzalandığı duyurdu. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Ergin Ataman'la 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Panathinaikos'un internet sitesine açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, "Yeşil ve beyaz güzel renkler. Panathinaikos'u çalıştıracak olmak harika bir duygu. Rakip olarak birkaç kez OAKA'ya gittim ama şimdi hep birlikte büyük hedeflere hazırız." dedi.

Haberin Devamı

Ergin Ataman iyi bir kadro oluşturmak istediklerini belirterek, "Tüm ekiple birlikte savaşak güçlü bir kadro oluşturmak istiyoruz. Atina'yı seviyorum ve bunu herkes biliyor ama buraya tatil yapmaya gelmedim. Kazanan bir antrenörüm ve bu yıl dşında son dört sezonda Avrupa basketbolunda büyük başarılar elde ettim. Şimdi bunları OAKA'da Panathinaikos'la tekrarlayacağım konusunda iyimserim." açıklamasında bulundu.

Yunan medyasından Ergin Ataman övgüsü: 2017 yılında kaderi değişti

ANADOLU EFES'TEN ATAMAN'A BÜYÜK JEST

Belki de ilk kez görevinden ayrılan bir antrenör için bu denli büyük bir kutlama ve tören yapılırken, Başkan Özilhan’ın teşekkür konuşması başarılı çalıştırıcıyı gururlandırdı. Özilhan, Ergin Ataman’ın kendilerine yaşattığı sayısız başarı için, Anadolu Efes Kulübü’nü Euroleague’in zirvesine çıkardığı için, ayrılık kararı aldıktan sonra bile kendisine verdiği sözü tutup Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk sevinci yaşattığı için bu kulübün efsanelerinden birisi haline geldiğini, bu nedenle kendisine sonsuz teşekkür ettiğini söyledi. Özilhan, “Aslında bu ayrılığı biz kısa süreli bir ayrılık olarak görüyoruz. Bazen ayrılıklar iki tarafa da iyi gelir, biz de böyle bir ayrılık kararı aldık” dedi.

Ancak gecenin sürprizi Başkan Tuncay Özilhan’ın, Ergin Ataman’a mütevelli heyeti teklifiyle yaşandı. Başkan Özilhan, “Hocamız da kabul ederse, kendisini grubumuzun mütevelli heyetinde görmek isteriz. Çünkü her zaman bizimle olmasını istiyoruz. Zaten oğlu Sarp, bizimle olacak, maçlarımıza gelecek. Hocamız da bu teklifimizi kabul ederse, o da bizden ayrılmamış olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Coach Ergin Ataman da bu teklifin kendisine gurur verdiğini ve seve seve Anadolu Efes ailesinin bir ferdi olarak kalacağını söyledi.

Yunan medyasından Ergin Ataman övgüsü: 2017 yılında kaderi değişti

YUNAN MEDYASINDAN ERGİN ATAMAN'A ÖVGÜLER

Panathinaikos'un Ergin Ataman ile iki yıllık sözleşme imzalamasının ardından Yunan medyası, tecrübeli başantrenörden övgüyle bahsetti. Sportal'da yer alan haberde "2017'de kaderi değişti" ifadeleri kullanıldı.

Sportal'da yer alan haberde Ergin Ataman için şu ifadeler kullanıldı:

"Ergin Ataman, Panathinaikos'u Avrupa'nın en üst seviyesine çıkarma görevini üstlendi. Kendisi de Anadolu Efes ile son 5 yılda ligin zirvesinde olduğu ve bu dönemde Euroleague'de açık ara en başarılı olduğu için belki de bunu yapmaya en uygun isim. Kendisinin de kabul ettiği gibi, 2017'de İstanbul takımının başına geçmesinden kısa bir süre önce başantrenörlük düşünme biçimi ve zihniyeti değişti. O zamana kadar katı, mutlak ve özellikle oyuncularına karşı sertti. Aralar verdi ve her şeyden önce saha içinde ve dışında disipline sahipti."

Haberin Devamı

"POPOVICH ONU ETKİLEDİ"

"Ancak 2017'de bir süre San Antonio Spurs'ün antrenmanında bulundu ve Gregg Popovich'in çalışma şeklini yakından izledi. En iyisi olarak gördüğü koç. Sadece taktik olarak değil, kişilik olarak da. Popovich'in özgüveni ve antrenmanlarda oyuncularıyla iletişim kurma şekli Ergin Ataman'ı etkiledi. Efes'ten davet geldikten kısa bir süre sonra San Antonio'da gördüklerini aktarmaya çalıştı. Fikrini ve oyuncularına davranış biçimini değiştirdi ve sonuçlar muzafferdi."

Yunan medyasından Ergin Ataman övgüsü: 2017 yılında kaderi değişti