Fenerbahçe Yunanistan'da gündem Fenerbahçe! 'Çok korkutucu ve çok zengin'

Yunanistan'da gündem Fenerbahçe! 'Çok korkutucu ve çok zengin'

16.03.2024 - 11:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile karşılaşacak. Yunan basını Olympiakos-Fenerbahçe eşleşmesini manşetlere taşırken sarı-lacivertli takım için 'Çok korkutucu' ifadeleri kullanıldı.

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

UEFA Avrupa Konferans Ligi'den çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Fenerbahçe, Yunan temsilcisi Olympiakos ile eşleşti. İlk maç 11 Nisan'da Yunanistan'da ikinci maç 18 Nisan'da İstanbul'da oynanacak. Fenerbahçe-Olympiakos eşleşmesi Yunan basınında geniş yankı buldu. Yunan medyasında Fenerbahçe için "Çok korkutucu" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

YUNANİSTAN'IN EN BAŞARILI KULÜBÜ

1925 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'nın merkezinden 12 km uzaklıktaki Pire Limanı'nda kurulan Olympiakos, maçlarını 32 bin 115 kişi kapasiteli Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda oynuyor.

Yunanistan'ın en başarılı futbol kulübü Olympiakos, ülkesinde son 26 sezonda 22 kez şampiyon oldu. Olympiakos'ın toplam şampiyonluk sayısı ise 47.

Olympiakos ayrıca 28 kez Yunanistan Kupası'nı, 4 kez Yunanistan Süper Kupası'nı kazandı.

Pire ekibi tam 18 kez aynı sezonda Yunanistan Ligi'ni ve Yunanistan Kupası'nı kazanmayı başardı.

Olympiakos'un Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı ise 1998–99 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalması.

1992-1993 sezonunda da o zamanki adıyla Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynayan Olympiakos, 1963'te de Balkan Kupası'nı kazanmıştı.

Haberin Devamı

2010'dan bu yana Olympiakos'un sahibi; Pire Belediye Meclisi Üyesi, armatör ve iş insanı Evangelos Marinakis. Eski Yunanistan Süper Ligi Başkanı ve Yunanistan Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Marinakis, 2017 yılında da İngiltere Premier Ligi kulüplerinden Nottingham Forest'ı satın almıştı.

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

SÜPER LİG'DEN TANIDIK İSİMLER

Bu sezon bazı aksilikler yaşayan 110 milyon euro kadro değerine sahip Olympiakos'ta Daniel Podence, David Carmo, Fran Navarro, Andre Horta, ve Konstantinos Fortounis gibi isimler öne çıkan oyuncular oluyor.

Aynı zamanda bir dönem Süper Lig ekiplerinden Hatayspor'da forma giyen Ayoub El Kaabi ve yine bir dönem ligde Giresunspor forması giyen Chiquinho, tanıdık isimler olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

YUNAN MEDYASINDA GÜNDEM FENERBAHÇE: ÇOK KORKUTUCU

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalindeki Fenerbahçe-Olympiakos eşleşmesi Yunan medyasında da büyük yankı uyandırdı. Fenerbahçe'nin kadro değerinin 200 milyon euro civarında olduğu belirtilen haberlerde Dzeko ve Mixhy Batshuayi gibi yıldızların Fenerbahçe'nin önemli isimleri konumunda olduğu vurgulandı.

Yunan basınından öne çıkanlar şu şekilde:

FOS ONLINE: YILDIZLARLA DOLU KADROSU İLE FENERBAHÇE

"Fenerbahçe'nin teknik direktörü 62 yaşındaki Türk İsmail Kartal, İstanbul'daki kulüpte üçüncü kez görev yapıyor. Kartal'ın 200 milyon avro değerinde çok zengin bir kadrosu var. Kadrosunda Batshuayi, Tadic, Dzeko, AEK'da Szymanski'nin kardeşi Sebastian gibi değeri 20 milyon avro olan Avrupa futbolunun büyük isimleri var. Ayrıca bir dönem Manchester United'da forma giyen Fred ve Hırvatistan milli takımının kalecisi Livakovic de var. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe öncelikle 4-2-3-1 dizilişinde oynuyor, ancak daha zorlu maçlarda 4-3-3'ü tercih ediyor. Türkiye liginin zorlu maçlarında olduğu gibi Avrupa maçlarında da çoğunlukla 4-3-3'ü tercih ediyor. Bu sezon onlara damgasını vuran mağlubiyetler FC Nordsjaelland'a 6-1 ve Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne 3-0 kaybetmeleri oldu. Union Saint-Gilloise'i deplasmanda 3-0 ile eleyip İstanbul'daki rövanşta 1-0 kaybederek çeyrek finale yükseldiler."

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

KATHIMERINI: BOMBACI DZEKO VE BATSHUAYI! 200 MİLYON EUROLUK KADRO

"Olympiakos, Türk takımlarına karşı oynadığı son dört maçın dördünü de kazandı ve hatta son iki maçını Fenerbahçe'ye karşı oynadı. Hem Karaiskakis hem İstanbul'da kazandı. İstanbul ekibi 19 şampiyonluk, 6 Kupa ve 9 Süper Kupa kazandı. Fenerbahçe'nin teknik direktörü smail Kartal. 24 yıllık kariyerinde 15 kulüpte görev yapan Kartal'ın bu tercihi pek çok kişiyi şaşırttı. Kartal'ın özgeçmişinde herhangi bir şampiyonluk olmayabilir, ancak kadro korkutucu. Transfermarkt'a göre kadronun piyasa değerinin 201 milyon avro olarak tahmin edilmesi tesadüf değil!

Haberin Devamı

37 yaşındaki Dzeko'nun bu sezon 22 golü var ve Batshuayi de 20 golle onu yakından takip ediyor. Onların arkasında Tadic ve kanatlarda Ünder hiç şüphesiz üst düzey oyuncular. Fred yaz aylarında Manchester United'dan ayrılarak orta sahalarına kalite kattı ve aynı şey Leonardo Bonucci ve Söyüncü için de geçerli. Kartal'ın takımı için bir diğer önemli isim de Dinamo'dan milyon dolarlar karşılığında ayrılan kaleci Dominik Livakovic.

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

Şükrü Saraçoğlu, Fenerbahçe'nin görkemli evidir. 1908 yılında inşa edilmiş ve bugüne kadar altı kez yenilenmiştir. 2009 yılında UEFA finaline ev sahipliği yapmıştır. Kapasitesi 47 bin...

Haberin Devamı

Türkiye sınırları içinde Fenerbahçe çok iyi bir sezon geçiriyor. Kartal'ın takımı lider Galatasaray'ın sadece iki puan gerisinde zirveye çok yakın ve sonuna kadar lig şampiyonluğu için mücadele edecek. Üstelik bu onların en büyük hedefi çünkü bunu en son 2014 yılında başarmışlardı.

Fenerbahçe, Olympiakos'a göre beklenenden daha kolay bir yol buldu. Türkler elemelerde Zimbru, Maribor ve Twente'yi geçtiler ve gruplarında Ludogorets ve FC Nordsjaelland'ın üstünde yer alarak birinci oldular. Eleme aşamasında, Belçika ligi lideri Union Saint-Gilloise'i deplasmanda 3-0 yendiler. Rövanşta 1-0 kaybetmelerine rağmen çeyrek finale yükselmeyi başardılar."

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

SPORT24: FENERBAHÇE TARİHİNİN EN GÖRKEMLİ KADROSU

"Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde şans Olympiakos'un yanında değildi. Vassilis Tsiartas, 2012/13 sezonunda Avrupa Ligi'nde yarı finale ve 2007/08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen, Avrupa kupalarında geleneği olan Fenerbahçe'yi "kırmızı" yola soktu.

Şimdi ise Pire ekibi, önceki iki eşleşmenin aksine, Konferans Ligi yarı finallerine ulaşma hedefiyle bu eşleşmenin en zayıf takımı konumunda. Sezon başından bu yana, Türkler 2023 yazında oluşturdukları dengeli ve derin kadroya güvenerek kulüp tarihinin en fazla parasını harcadılar ve bu durum Olympiakos'un Avrupa'da ilk kez ilk dört takım arasına girme tarihi fırsatının önündeki en büyük engel olacak."

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

IN GR SPORT: DZEKO, TADIC VE BONUCCI ÖNE ÇIKIYOR

"Olympiakos, Sırbistan'da Maccabi Tel Aviv'i 6-1 mağlup ederek Avrupa Konferansı Ligi'nde "8 "e kalmasının ardından Avrupa macerasına devam ediyor. Çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Pire ekibinin, Avrupa macerasını sürdürmek için dünya çapında oyunculara sahip pahalı bir takımı elemesi gerektiğinden mini bir atılım yapması bekleniyor.

İsmail Kartal Fenerbahçe'nin teknik direktörü ve kariyeri boyunca hiçbir görevinde uzun süre kalamamış bir antrenör. 62 yaşındaki teknik adam 24 yıllık kariyeri boyunca 15 kulüpte görev yaptı ve görev yaptığı her kulübede ortalama görev süresi yalnızca altı ay oldu.

Türk koç 2023 yazından bu yana Fenerbahçe'nin başında ve hem yerel ligde hem de Avrupa'da şampiyonluk kovalayan güçlü bir kadro kurdu.

Fenerbahçe son yıllarda transfer piyasasında oldukça aktif ve Avrupa'nın önde gelen liglerinden oyuncuları kendine çekiyor. Bir şekilde kalite ve deneyimle dolu etkileyici bir kadro oluşturdular. Aslında, Türk kulübünün piyasa değerinin 200 milyon Avro olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye liginde de Fenerbahçe aynı derecede iyi bir sezon geçiriyor. Kartal'ın takımı lider Galatasaray'ın sadece iki puan gerisinde zirveye çok yakın ve lig şampiyonluğu için sonuna kadar mücadele edecek. İstanbul ekibi sezona müthiş bir başlangıç yaparak arka arkaya 19 galibiyet elde etti. Bu sezon şimdiye kadar oynadıkları 46 maçta 37 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldılar."

Yunanistanda gündem Fenerbahçe Çok korkutucu ve çok zengin

Yazarlar