Yusuf Kobal

Yusuf Kobal

ykobal@millyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Newcastle United ile zorluk derecesi yüksek bir hazırlık maçı oynadı. Kocaman, takımına teknik ve taktik biçim vermek için bir arayış içinde olduğunu gösterirken, ciddi rakip karşısında Fenerbahçe’nin ikinci yarıda bulduğu pozisyonlar önemliydi.
Maçın kilit anı, Sow’un oyundan çıkıp, Kuyt’ın forvete geçmesiydi.

Bu değişiklik Fenerbahçe’yi baskın oynamaya itti. Pozisyonlar ancak bu değişiklikten sonra geldi.
Savunmasından başlayarak Fenerbahçe’ye dünkü oyunu çerçevesinde değerlendirmek gerekirse; milli takımımızın da geri dörtlüsü oluşturan bir oyuncu kalitesine sahip Fenerbahçe savunması dünkü maçta direnç gösterisi yaptı.

Demba Ba, bu savunmanın arasında kaybolurken, Vuckic oyunu terketti. Savunmanın en ciddi sorunu ise oyunu geriden başlatma güçlüğü ile anlık paslaşma ve tercih hataları olarak belirdi. Yorgunluk belirince de 19 yaşındaki Abeid’in kolay golüne engel olamadı.
Orta alanda Topal, Cristian, Stoch uyumu dikkat çekti. Kuyt’ın alışma sürecinin devam ettiği gözlendi. Hollandalı ısrarla sistemi öğrenmeye çalışıyor, çözecektir.
Alex gayreti ile formasına sahip çıkan görüntüdeydi. Düşünerek oynayarak, fizik yavaşlığını örtme gayretindeydi.

Sow, ileride yalnız kaldığı için nafile bindirmeler ve koşular ile top bulmaya çalıştı. Alex’ten başka desteği yok gibiydi. Alex de topla buluşmakta zorlanınca, Sow oyunu terketti.
Fenerbahçe çok da organize olmayan bir gol yedi. İyi olan, hazırlık maçı olsa da oyunu bırakmadan golü hissettire hissettire son dakikada atmasıydı. Pes etmedi; bu önemliydi.
Fenerbahçe, hazırlık döneminin yarısını geçti; ikinci hazırlık maçında vasat bir futbol, ama bir öncekine göre ilerlemiş görüntüsü ile yola devam etti.