Basketbol Zaferlerin ustası!

Zaferlerin ustası!

03.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes’le tarihi bir başarı yakalayarak 18 yıl sonra Euroleague’de Final Four bileti getiren Ergin Ataman, kariyeri boyunca hep ilkleri ve zaferleriyle öne çıktı. Tecrübeli antrenör, Beşiktaş, Galatasaray ve Anadolu Efes’e unutulmaz anlar yaşattı.

Zaferlerin ustası

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Anadolu Efes’e THY Euroleague’de tarihi bir başarı getiren Ergin Ataman, adını tarihe yazdırmaya devam ediyor. Barcelona Lassa’ya karşı çeyrek finalde 3-2’lik seriyle Final Four biletini lacivert-beyazlı kulübe alan Ataman, ilkleri ve zaferleriyle ön plana çıkıyor.

Tecrübeli antrenör, kariyeri boyunca Beşiktaş, Galatasaray ve Anadolu Efes’e hep unutulmaz başarılar yaşattı, hep tarihe geçti ve efsaneler arasında yer aldı. Beşiktaş ile 2012 yılında 3 kupa birden kazanan 53 yaşındaki coach, 37 yıl sonra lig şampiyonluğunu kazandırıp tarihe geçti. EuroChallange Kupası’nı da kulübün müzesine taşıyarak başka bir ilke daha imza atan Ataman, Türkiye Kupası’nı da aldı.

Eurocup’ta bir ilk

Galatasaray’da da zaferlerine devam eden başarılı antrenör, 2013’te lig şampiyonluğunun yanında, 2016’da Türk basketbol tarihinin ilk EuroCup başarısını sarı-kırmızılı kulübe armağan etti. Geçmişteki ismiyle Efes Pilsen yani Anadolu Efes’le ilk döneminde de kupaları kaldıran Ergin Ataman, Euroleague’de Final Four görüp, 3. olmuştu. Ayrıca lacivert-beyazlılara 1 lig, 1 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası mutluluğu yaşattı.

Haberin Devamı

İkinci döneminde de 18 yıl sonra yine Euroleague Final Four’u gösteren Ergin Ataman, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası kaldırdı. Yurt dışı kariyerinde de İtalya’da Montepaschi Siena ile 2002’de hem Euroleague Final Four’u hem de Saporta Kupası’nı elde etti.

Yazarlar