Dünya Son dakika... Afrin'den Rus askerleri çekiliyor

Son dakika... Afrin'den Rus askerleri çekiliyor

19.01.2018 - 17:18 | Son Güncellenme:

Anadolu Ajansı, TSK'nın Afrin'e gerçekleştirmesi beklenen harekat öncesinde, bölgedeki  Rus askeri unsarları çekilmeye başladığını son dakika koduyla duyurdu.

Son dakika... Afrinden Rus askerleri çekiliyor

Türkiye'nin Afrin operasyonu için geri sayım sürerken, bölgedeki Rus askeri unsurları çekilmeye başladı. Anadolu Ajansı'nın son dakika koduyla geçtiği habere göre, Rus askeri polisleri bölgeden ayrılıyor.

Haberin Devamı

Haberini Afrin içindeki kaynaklarına dayandıran Anadolu Ajansı, Kefer Cenne köyü yakınlarında konuşlu Rusya askeri polisinin gruplar halinde bölgeden ayrıldığını aktarıyor.

Afrin’den çıkan onlarca Rus askeri polisi, Şam rejiminin kontrolündeki Nubul ve Zehra beldelerine ulaştı. Rus askeri polisinin bir kısmı halen Afrin’de bulunuyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Mit Müsteşarı Hakan Fidan, dün Rusya'nın başkenti Moskova'da kritik görüşmeler yapmıştı. Çekilme haberi, Rusya ziyaretinin hemen arkasından geldi.

Afrin'in etrafı sarıldı

Günlerdir operasyona hazırlanan Türk ordusu, Afrin'in etrafını neredeyse kuşatmış durumda. Sınır illeri Kilis ve Hatay'a yüzlerce tank ve zırhlı araç sevk edildi, askeri birlikler emir bekliyor.

Haberin Devamı

Başından beri YPG ile işbirliğine giden ABD, son olarak Türkiye ve Irak sınırlarında 30 bin kişilik terör ordusu kuracağını ilan edince kıyamet koptu. Washignton'dan son yapılan açıklamalar aksi yönde olsa da Ankara'da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililer terör ordusunun başının ezileceğini, ilk adımın da Afrin olacağını birçok kez açıkladı.

Halep'in en büyük ilçelerinden Afrin'in batısı Hatay, kuzeyi ise Kilis ile çevrili. İlçe, Hatay'ın Amanos Dağları'na açılıyor.

Afrin'in doğusundaki Azez bölgesi Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolünde. Güneydeki İdlib'de ise Türk ordusunun gözlem noktaları var.

Teröristlerin tek çıkış noktası, Halep'in kuzeybatısındaki cep olabilir ancak o bölge de Şam rejimi ve Rusya'nın kontrolü altında.

ABD'nin desteğiyle 911 kilometrelik Türkiye sınırının yarıdan fazlasını işgal eden YPG'lilerin oluşturduğu terör koridoru, Fırat Kalkanı Harekâtı ile bölünmüştü.

Cerablus-Azez hattını 2016'nın sonbaharında kısa sürede IŞİD ve YPG'li teröristlerden temizleyen Türk ordusu, Şubat 2017'de güneydeki El Bab'ı kurtararak güvenli bir bölge oluşturdu.