Teknoloji Facebook'taki beğenmeme butonu giderek yaygınlaşıyor

Facebook'taki beğenmeme butonu giderek yaygınlaşıyor

30.04.2018 - 16:31 | Son Güncellenme:

Facebook geçtiğimiz Şubat ayında beğenmeme butonunun testlerine başlamıştı şimdiyse bu buton dağıtılmaya başlandı. Facebook'taki beğenmeme butonunu paylaşımda değil, yapılan paylaşımların altındaki yorumlarda kullanabileceksiniz.

Facebooktaki beğenmeme butonu giderek yaygınlaşıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook, Reddit benzeri bir hal alabilir. Facebook'ta bir paylaşımı beğenip beğenmemek sizin elinizde. Facebook geçtiğimiz Şubat ayında beğenmeme butonunun testlerine başlamıştı Facebook'taki beğenmeme butonunu paylaşımda değil, yapılan paylaşımların altındaki yorumlarda kullanabileceksiniz. Beğenmeme butonu, Avustralya ve Yeni Zelanda başta olmak üzere daha fazla kullanıcıya yayılıyor gibi görünüyor.

Kullanıcılar Facebook'ta farklı emojilerle mutlu, mutsuz ya da öfkeli olabiliyor. Ancak beğenmeme yok. Facebook bu konuda da bir adım atıyor. Yeni özellik, Reddit'in kurucu ortağı Alexis Ohanian tarafından "sadeleştirilmiş" olarak belirtildi. Reddit, kullanıcıların hangi yayınları veya yorumları beğendiklerini ve neyi yapmadıklarını demokratik olarak seçebilmelerini sağladığından, oylama veya indirme yetkisi hizmeti son derece önemli. Ancak Reddit öncelikli olarak haberlere ve topluluğun ilgi konusu olan konulara yönelik olsa da, Facebook arkadaşlarınızla, ailenizle ve iş arkadaşlarınızla bağlantı kurmakla ilgili. Bu yüzden bir gönderiyi ya da yorumu beğenmedim ya da reddetme yeteneği farklı bir etkiye sahip olabilir.

Haberin Devamı

Facebook'taki beğenmeme butonunu paylaşımda değil, yapılan paylaşımların altındaki yorumlarda kullanılabiliyor. Paylaşımlar altına yapılan kötü niyetli yorumlar ve iyi niyetli yorumlar bu sayede kullanıcılar tarafından ayırt edilmiş olacak.

Özelliğin dünyanın geri kalanına ne zaman sunulacağı belli değil.