Teknoloji Instagram Ana Sayfası Değişiyor

Instagram Ana Sayfası Değişiyor

16.03.2016 - 12:32 | Son Güncellenme:

Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre artık uygulamada takip ettiğiniz kullanıcıların gönderileri karışık bir sıra ile gösterilecek.

Instagram Ana Sayfası Değişiyor

Instagram anasayfa akışı tıpkı Facebook’un Haber Kaynağı kısmında olduğu gibi. Yeniden düzenlenmiş olan gönderilerin arkasında yatan algoritma fotoğrafları ve videoları en çok etkileşime girdiğimiz kullanıcılara göre sıralayacak. Sosyal medya platformu şu anda gönderileri gönderi zamanına göre yeniden eskiye göre sıralıyor. Bu sıralama şekli ise bazen arkadaşlarımızın gönderilerini es geçmemize neden oluyor.

Haberin Devamı

Instagram’ın kurucularından ve baş yöneticisi olan Kevin Systrom’un New York Times‘a yaptığı açıklamaya göre uygulama kullanıcıları anasayfalarında bulunan gönderilerin %70‘ini kaçırıyor. Geriye kalan %30‘luk ihtimal de aslında en iyi ihtimal. Yani bir çok kullanıcı uygulamada daha azını bile görüyor olabilir. Şirket yeni anasayfa akışı kullanıcının davranışına göre düzenlemek için makine öğrenimi teknolojisini kullanarak içeriği sıralayacak. Böylelikle zaman sıralaması ortadan kalkacak ve kullanıcıların birbirleri ile olan ilişki en önemli rolü oynayacak. Yani en çok etkileşime girdiğiniz kişilerin paylaşımları en üstte yer alacak.

Instagram Beklenen Özelliğe Kavuştu

Anasayfanın testleri sosyal medya platformunun popülerliğini arttırabilir. Uygulamanın şu anda 400 milyondan fazla kullanıcısı var ve bunların %75’i Amerika dışında. Bir çok Avrupalı kullanıcısı saat farkı yüzünden bir çok gönderiyi göremiyor. Yeni haber akışı ile etkileşimleri arttırmanın peşinde olan şirket muhtemelen bu artış ile daha ciddi reklam teknikleri geliştirecek. Şu anda Instagram’ın yeni sayfa düzenini test eden kullanıcı sayısı %10‘un altında.