Apple iPhone XR, Android kullanıcılarının beğenisini kazandı

iPhone XR, Android kullanıcılarının beğenisini kazandı

27.12.2018 - 15:00 | Son Güncellenme:

iPhone XR, ilginç bir şekilde Android kullanıcılarının beğenisini kazanmayı başardı. Yeni bir rapora göre Android'deniPhone XR’a geçen kullanıcılar, iPhone müşterilerinin yüzde 16’sını oluşturuyor.

iPhone XR, Android kullanıcılarının beğenisini kazandı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone’un son modelleri, talep ve satış rakamları açısından beklentilerin altında kalmıştı. Ancak bu telefonlar çok ilginç bir grubun beğenisini kazandı.

Apple'ın şu anki en yeni ve düşük fiyatlı modeli iPhone XR, Android kullanıcılarını epey etkiliyor. Yayınlana yeni bir rapora göre Android'den iPhone XR’a geçen kullanıcılar, iPhone müşterilerinin yüzde 16’sını oluşturuyor.

Eylül 2017’de iPhone 8 ve 8 Plus’ın piyasaya sürülmesinden sonra, Android kullanıcılarının yüzde 12'si Apple’ın telefonlarına geçti. O yılın kasım ayında iPhone X’in piyasaya sürülmesinin ardından, Google’ın mobil işletim sistemi tarafından desteklenen telefon satın alan kişiler iPhone alıcılarının yüzde 11’ini oluşturuyordu.

Haberin Devamı

Raporda ayrıca, 749 dolarık başlangıç ??fiyatı ile iPhone XR'nin en son iPhone modelleri içinde daha popüler olduğu belirtildi. ABD’de yapılan araştırmaya göre aynı 20 günlük dönemde iPhone XR tek başına toplam satışların yüzde 32’sini, iPhone XS ve iPhone XS Max’in toplam satış oranı yüzde 35’ini oluşturuyor.

Cupertino merkezli şirket, durgun iPhone satışlarının ve Apple'ın akıllı telefonuna olan talebin azaldığının farkında. Şirket, kasım ayında aldığı bir kararla sattığı cihaz sayısını artık açıklamayacağını duyurmuştu. Ancak yine de daha uygun fiyatlı iPhone XR, XS ve XS Max'ten daha popüler.