Teknoloji LinkedIn Rekor Ücret Karşılığında Satıldı!

LinkedIn Rekor Ücret Karşılığında Satıldı!

14.06.2016 - 15:06 | Son Güncellenme:

İş dünyası açısından önemli bir platform olan LinkedIn, rekor fiyata satıldı. Üstelik platformu satın alan şirket, dünyaca ünlü…

LinkedIn Rekor Ücret Karşılığında Satıldı

Uzun bir süre önce saldırı alan ve kullanıcı bilgilerinin çalınması gibi üzücü bir durum ile karşı karşıya kalan LinkedIn, şimdilerde el değiştirmesi ile gündemde. İş dünyası açısından önemli bir platform olarak görülen ve kullanıcıların daha önceki iş deneyimleri, referansları ve başarıları gibi birçok bilgileri ışığında profil oluşturmasına imkan tanıtan platform, hepimizin yakından tanıdığı bir firmaya satılmış bulunmakta. Konuyla ilgili açıklamalar yapan yazılım devi Microsoft, iş dünyasını ilgilendiren platformu rekor bir ücret karşılığında satın aldığını resmi bir şekilde duyurmuş bulunmakta. Hali hazırda zaten el değiştireceğine dair daha önce dedikodular eşliğinde gündeme gelmiş olan platform, böylelikle resmiyet kazanan bilgi ışığında haber konusu oldu diyebiliriz.

Haberin Devamı
Tam 26.2 Milyar Dolar Karşılığında Satıldı

Bahsi geçen satın alımı doğrulayan Microsoft, tam olarak 26.2 milyar dolar karşılığında LinkedIn platformunu satın aldığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapmayı da ihmal etmeyen yazılım devi, platformun bağımsız bir şekilde çalışmaya devam edeceğini ve hatta sitenin CEO’su olan Jeff Weiner’ın da görev koltuğunda oturmaya devam edeceğini belirtti. Sadece Weiner, Microsoft’un CEO’su Satya Nadella’ya direkt olarak rapor vermekle yükümlü olacak.

Bundan Sonra Bizleri Neler Bekliyor?

Açıkçası bu sorunun cevabını net bir şekilde vermek şu noktada pek mümkün değil. Zaten Microsoft’un iş dünyasında önemli atılımlar yaptığı ve yaygınlaştırdığı Office 365 ve bulut depolama gibi hizmetleri ile sektör içerisinde daha fazla paya sahip olmak istediği bilinen bir gerçek. Nitekim iş alımı ve iş ilanları bakımından önemli olan platformun çizeceği yeni çizgi de epey merak uyandırmakta.