Teknoloji Nfc Özelliği Nedir, Ne İçin Kullanılır? Nfc Özelliği Hangi Telefonlarda Var?

Nfc Özelliği Nedir, Ne İçin Kullanılır? Nfc Özelliği Hangi Telefonlarda Var?

14.03.2021 - 02:58 | Son Güncellenme:

NFC özellikle son dönemlerde en sık duyduğumuz teknolojik terimler arasında yer almaktadır. Bu terim çoğu kişi tarafından bilinmediği için merak edilmektedir. NFC özelliği nedir, ne için kullanılır? NFC özelliği hangi telefonlarda var? İşte, merak edilen tüm detaylar

Nfc Özelliği Nedir, Ne İçin Kullanılır Nfc Özelliği Hangi Telefonlarda Var


NFC teriminin Türkçe anlamı Yakın Alan İletişimidir. Bu teknolojiye sahip olan cihazlar le yakın mesafeden kolaylıkla iletişim sağlanması mümkün olur. Bu yanında bu teknolojinin bilgisayara ya da bankaya tanıtımı da yapılabilmektedir.

NFC Özelliği Nedir, Ne İçin Kullanılır?

NFC, yakın alanda iletişim için kullanılmaktadır. NFC teknolojisi mobil cihazlar, müşteri elektroniği ve bilgisayarlar ile kısa alanlarda kablosuz bir şekilde kişisel iletişim kurulmasını sağlamaktadır. Bunun yanında NFC teknolojinin etiket ve okuyucu işlevleri de bulunur.

NFC teknolojisi akıllı telefonların birbirine dokunması ile iletişime geçmesi şeklinde gerçekleşir. Eğer telefonunuz NFC teknolojisine sahipse ayarlar bölümünden bu özelliği etkinleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

NFC Özelliği Hangi Telefonlarda Var?

NFC özelliğinin hangi telefonlarda olduğu da merak edilen konular arasındadır. Apple telefonlar, Alcatel, Blacberry, Asus, General Mobile, Google, HTC, CAT marka telefonlarda NFC teknolojisi bulunur.