Teknoloji Sony CEO'su Apple veya Samsung ile rekabet etmeyeceğini açıkladı

Sony CEO'su Apple veya Samsung ile rekabet etmeyeceğini açıkladı

19.01.2018 - 12:04 | Son Güncellenme:

Sony CEO'su Kaz Hirai, Apple ve Samsung gibi büyük kitlelere akıllı telefon üreten şirketlerle rekabet etmeyeceklerini açıkladı.

Sony CEOsu Apple veya Samsung ile rekabet etmeyeceğini açıkladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sony CEO’su Kaz Hirai, şirketin bu yıl yaptığı karı açıkladı. 5.83 milyar dolarlık gelir elde eden şirket, bu paranın büyük bir kısmını konsol ve oyun sektöründen kazandı. Hirai, Sony’nin hala telefon çıkaracağını, ancak Apple ve Samsung’la rekabet etmeyeceklerini açıkladı.

Aslında bu açıklama, Sony’nin telefon üretmeyeceğği değil şu anda sektörü gizlice takip edeceğini gösteriyor.

Sony'nin, sektörde neler olup bittiğini izleyebilmesi için iletişim sektöründe kalması ve ürünlerinin satılmaya devam etmesi gerekli. Şirketin telefonları bazı konularda rakiplerinden geri kalsa da mobil pazarda kalacak her şeye sahip. Öte yandan Sony, diğer akıllı telefon markaları için görüntü algılayıcılarının önemli bir tedarikçisi olmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Hirai, akıllı telefonların sektörün geleceği olduğunu ve Sony’nin bu sektörü yakından izlemeye aldığını belirtti. Hirai’nin amacı, telefon sektöründe lider konumuna gelmek.

Sony, her yıl büyük rakiplerle rekabet etmeye değil, CEO'nun da belirttiği gibi sonraki büyük şey için yeni telefonlar üretmeye devam edecek.

Hirai konuyla ilgili, "Bugünün akıllı telefonları ile değil, akıllı telefonların ötesine geçerek daha neler yapacağımızla ilgileniyoruz. Bu alanda ideal bir lider olmak istiyoruz. Bu nedenle, sadece akıllı telefon işinde değil, iletişim sektöründe de kalıyoruz" dedi.