Teknoloji TikTok ABD’de bile liderliği eve geçirdi, neler oluyor?

TikTok ABD’de bile liderliği eve geçirdi, neler oluyor?

07.09.2021 - 09:54 | Son Güncellenme:

Bir akıllı telefon uygulaması olarak hayatımıza giren ancak zamanla YouTube ve Instagram başta olmak üzere çekilen videoların platformları istila ettiğini görüyoruz. TikTok tartışmalı bir uygulama olmayı sürdürürken, ABD ve Birleşik Krallık tarafında liderliği tamamen ele geçirdi.

TikTok ABD’de bile liderliği eve geçirdi, neler oluyor

Yayımlanan son rakamlara göre TikTok, hızla büyüyor. Kullanıcı sayısını önemli oranda katlayan ve her ülkede en popüler uygulama olmaya koşarken, YouTube’u kendi ülkesinde geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

Araştırma ve analiz şirketi App Annie tarafından yayımlanan rakamlarda TikTok Android telefon kullanıcıları verileri alınarak hazırlandı. Ayrıca rapora Çin diplomatik sebeplerle dahil edilmedi. Raporu hazırlayan ekip Tiktok’u sosyal medyayı ve yayıncılığı altüst eden uygulama olarak tanımlıyor.

TikTok ABD’de bile liderliği eve geçirdi, neler oluyor

TikTok’un şimdilerde en büyük rakibi Facebook oluyor. Zira WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi en popüler uygulamaları çatısında toplayan şirketi eğer geçmeyi başarırsa, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olarak anılacak.

Öte yandan TikTok’un başında onlarca hatta yüzlerce dava bulunuyor bu da uygulamanın devasa büyümesinin önüne geçiyor.