Teknoloji Windows, AMD güncellemesinden sonra bilgisayarların çökmesine sebep oldu

Windows, AMD güncellemesinden sonra bilgisayarların çökmesine sebep oldu

09.01.2018 - 13:23 | Son Güncellenme:

Yeni keşfedilen, Intel ve AMD dahil son 10 yılda üretilmiş olan bütün işlemcileri etkisi altına alan Meltdown ve Spectre işlemci açıklarını kapatmak için çalışmalar devam ediyor.

Windows, AMD güncellemesinden sonra bilgisayarların çökmesine sebep oldu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, Intel işlemcili bilgisayarlarındaki açığı kapatmak için güncellemeleri sorunsuz olarak sunmaya devam ediyor. Ve Ocak ayının sonuna kadar bütün güncellemelerin tamamlanmış olmasını öngörüyor. Ancak AMD işlemcili bilgisayarları için yayınladığı yama güncellemesi, Intel’le aynı başarıyı göstermedi ve bilgisayarların çökmesine sebep oldu.

KB4056892 isimli bu güncellemenin Spectre karşısında geçici bir çözüm sunması beklenirken, Windows’un başına bir dert daha ekledi. Kullanıcılar, güncellemeden sonra Windows logosundan sonra bilgisayarın açılmadığıyla ilgili şikayetlerde bulundu. Bilgisayar açılmadığı için güncelleme geri yüklenemiyor ve kullanıcılar için tek çare bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürmek oldu.

Haberin Devamı

Windows, şimdilik sadece güncellemeyi durdurdu ve henüz bilgisayarını güncellememiş olan kullanıcıların güncellemesine otomatik olarak izin vermedi. Ancak durumla ilgili yeni bir çözüm kullanıcılar tarafından bekleniyor.