Dünya Terör örgütünden takas teklifi geldi

Terör örgütünden takas teklifi geldi

28.06.2017 - 15:48 | Son Güncellenme:

Filipinler'de Marawi'yi kuşatan terör örgütü IŞİD bağlantılı Maute'den pazarlık talebi geldi. Örgütün liderlerinden Abdullah Maute, gözaltındaki  anne ve babası karşılığında rehin tuttukları rahibi takas edeceklerini duyurdu. Ayrıca örgütün elinden geri alınan bir köyde 17 ceset bulundu. Bölgedeki çatışmalarda hayatını kaybeden askerlere ait cesetler de çatışma noktasından kamyonetlerin araksında çıkarılıyor.

Terör örgütünden takas teklifi geldi

Filipinler'de Mindanao eyaletine bağlı Marawi kenti bir aydan uzun süredir terör örgütü IŞİD bağlantılı Maute örgütünün kuşatması altında...

Haberin Devamı

Örgütün liderlerinden Abdullah Maute, gözaltındaki anne ve babasının serbest bırakılması karşılığında, rehin tuttukları Rahip Teresito Suganob'u bırakacaklarını açıkladı.

Maute, Marawi kuşatıldıktan sonra beraberindeki 10 kişiyle Rahip Teresito Suganob'un katedralden kaçırıldığını kabul etti. Örgüt lideri Moro İslami Kurtuluş Cephesinin pazarlık sürecine dahil olması durumunda da Marawi'den ayrılacaklarını belirtti.

Filipinler hükğümeti ise takasa sıcak bakmıyor. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abe Abella pazarlık teklifinin teröristlerle müzakere edilemeyeceğine dair hükümet politikası olduğunu, kimsenin pazarlık yapma yetkisi bulunmadığını söyledi.

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 4 Haziran'da yaptığı açıklmada rehineleri öldürseler bile Maute militanlarıyla görüşmeyeceğini söylemişti.

Haberin Devamı

Diğer taraftan pazar günü sekiz saatlik ateşkesin ilan edildiği kentten 6 sivil sağ kurtarıldı. Bir kişinin ise cansız bedeni bulundu.

Orduya göre, Maute militanları Marawi'de 4 köyde saklanıyor. Ülkede adam kaçırma ve bombalı saldırılar düzenleyen Maute örgütü, Abdullah Maute ve kardeşi Ömer tarafından 2012'de kuruldu. Örgüt, Nisan 2015'te IŞİD'e bağlılığını ilan etmişti.