The Others Başbakan Milliyet’e konuştu: ‘Koalisyon sona mı eriyor?'

Başbakan Milliyet’e konuştu: ‘Koalisyon sona mı eriyor?'

16.02.2016 - 12:59 | Son Güncellenme:

Başbakan Ömer Kalyoncu, CTP-UBP koaliyonunda çözülemeyecek bir sorunun olmadığını belirtti ve ‘’Sıkıntıların aşılacağını’’ söyledi. Bakan Şahali de istifayı düşünmüyor.

Başbakan Milliyet’e konuştu: ‘Koalisyon sona mı eriyor

Başbakan Milliyet’e konuştu: ‘Koalisyon sona mı eriyor

SEFA KARAHASAN

Başbakan Ömer Kalyoncu, CTP-UBP koalisyonunda çözülemeyecek bir sorunun olmadığını belirtti ve ‘’Sıkıntıların aşılacağını’’ söyledi. Ulusal Birlik Partisi'nin son yaptığı su açıklamasını Milliyet'e değerlendiren Başbakan Ömer Kalyoncu, UBP Lideri Hüseyin Özgürgün ile görüşmediklerini ancak 'ufak noktalarda yapılacak değişikliklerle su anlaşması sorunun aşılacağını' kaydetti.

'İmza atılmadı'

Bakanlar Kurulu'nda bir anlaşmanın imzaya açılmadığına dikkat çeken Kalyoncu, ''Biz Bakanlar Kurulu'nda Ankara'da ortaya çıkan iki metin üzerinde tartışma yaptık. Hangi metni belediyelere sunalım diye. Bu metinlerden alım garantisi olan metni belediyelerin gündemine getirdik. Görüldüğü gibi ortaya sorunlar çıktı. Bunları aşmak için çalışıyoruz'' dedi.

'Elde kalan su ne olacak?'

Alım garantili anlaşma ile ilgili açıklamalar yapan Kalyoncu şöyle devam etti, ''Diyelim ki Gönyeli ile Lefkoşa Belediyeleri su almamaya karar verdi. O zaman onların almayacağı su elimizde kalacak. Bu su ne olacak sorusu yok.''

'Maaşlar ödenemeyecek mi?'

Başbakan Kalyoncu, Maliye Bakanı Birikim Özgür'ün 'Türkiye ile ekonomik program imzalanmazsa, maaşları ödeyemeyiz' yönündeki açılamasını da, '(Su sorunu) Bunu atlatmak gerekir. Birikim Özgür'ün açıklaması Mali Protokolle ilgili'' dedi.

Başbakan Milliyet’e konuştu: ‘Koalisyon sona mı eriyor

Şahali istifa etmeyecek

Bu arada edinilen bilgilere göre Tarım Bakanı Erkut Şahali'nin Bakanlıktan istifa edeceği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Şahali'nin, 'UBP koalisyondan ayrılırsa, Başbakan da istifa eder' noktasında bir görüş belirttiği ifade edildi.