The Others Son nokta Ankara’da konulacak

Son nokta Ankara’da konulacak

18.02.2016 - 00:50 | Son Güncellenme:

Başbakan Kalyoncu, Başbakan Davutoğlu ile görüşerek su konusunda son noktayı koymak istiyor. Ankara'dan bu yönde bir randevu bekleniyor

Son nokta Ankara’da konulacak

Son nokta Ankara’da konulacak

Haberin Devamı

SEFA KARAHASAN

Bakanlar Kurulu, su kriziyle patlak veren koalisyon gerginliği gündemi ile toplandı. Toplantıda, su konusunun çok uzatıldığı üzerinde duruldu. Başbakan Ömer Kalyoncu Başkanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu'nda Ankara'ya giden Bakanlar düşüncelerini ortaya koydu. CTP'li Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ankara'ya "verilen görev üzerine gittiklerini ne en iyisini yaparak geri döndüklerini" anlattı. Tarım Bakanı Erkut Şahali de bu yönde düşüncelerini ortaya koydu. Milliyet'in edindiği bilgilere göre, UBP'li Bakanlar da, ülkede acil sorunların çözüm beklediğini ve bir an önce su sorunun aşılması gerektiğine vurgu yapıldı. Su krizi nedeniyle hem ekonomik programda hem de sektörlerde adımların atılamadığına işaret edildi. Başbakan Kalyoncu da, konuşmasında, sorunun çözülmesi noktasında olumlu mesajlar verdi. Başbakan Kalyoncu'nun, "Bu işin uzağının farkındayım. Bizim bir damla suya ihtiyacımız olduğu bir dönem. Ankara ile ben de görüşmek istiyorum. Ondan sonra gerekli adımları atacağız" dediği belirtildi. Başbakan Kalyoncu'nun, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşme yapmak istediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Akıncı ile yemek

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kalyoncu öğle yemeğinde de bir araya geldi. Akıncı'nın yemekte Kalyoncu'ya, "Suyun yönetiminde Belediyelerin dışlanmaması gerektiği üzerinde durduğu" ifade edildi. Cumhurbaşkanı Akıncı, bu yöndeki düşüncelerini, Ankara ile yaptığı en üst düzeyli toplantılarda da dile getirmişti. Kıbrıs Türk tarafı, su konusunda son taslakta yer alan 'alım garantisi'nde değişiklik istiyor. Ancak CTP'li bazı bakanların, Ankara'nın bu değişime sıcak bakmadığını Bakanlar Kurulu'nda ifade ettiği öğrenildi.

'Önce su halledilsin'

KKTC hükümetinin, su konusu çözülmeden ekonomik programı imzalamak istediği ancak Ankara'dan bu yönde sıcak bir mesaj verilmediği belirtildi.