The Others Tavsiye

Tavsiye

16.05.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tavsiye

Tavsiye


REKLAMLAR... Özel televizyon kanalları reklamları nereye koyacaklarını bilemiyorlar. Mesela Kanal 7’de "Saffet Beni Affet" filmi başlayacak, oyuncular, rejisör vs. tanıtım yapıldı, reklama girdi. Baştan gir reklama. Alt tarafı "Saffet Beni Affet" yani...

JUVENTUS - R. Madrid maçında Madrid’li futbolcu bir girdi bileğe, aldı sarı kartı. Güntekin Onay "Bunun daha sertlerine bizim maçlarda kart çıkmıyor" dedi. Biz yüz göz olmuşuz... Ama Şampiyonlar Ligi maçlarında da seyircinin öyle fazla tantana etmediğini, futbolcuların da itirazlar sonucu en kısa zamanda sahadan atılacaklarının bilincinde (bunu atıla atıla öğrendiklerini söyleyebiliriz) oynadıklarını söylemek haksızlık olmayacak. Lazım oldu, iki takımın kadrolarına sekiz büyük gazeteden baktım. Sadece Vatan ve Sabah’ta vardı!

OKURLARIMIZDAN Şeyda Güngör Kanal D’de yayınlanacağı açıklanan "Unutma Beni" dizisinin birden yayından kaldırılmasını anlayamamış... "Gazetede saat 23.00’te yayınlanacağını okudum ve nihayet dedim. Ama maalesef hüsranlı bir bekleyişle son buldu"... Türk özel televizyonculuğunun bir hastalığı mı desem yoksa bir özelliği mi? Sonuçta vazgeçilemiyor! Bazen reklam bunun nedeni oluyor, bazen diğer rakip kanalın bir programına karşılık vermek için yapılan değişiklik neden oluyor.... Size tavsiyem "umduğunuzu değil bulduğunuzu izlemeniz"... Ben öyle yapıyorum!

BİR okurumuz ise gerçekte çok güzel bir ayrıntıyı yakalamış. CNN TÜRK’ün başarılı ekonomi programı "E & E"ye (Enis Berberoğlu ve Erdal Sağlam) son olarak Koçbank Baş Ekonomisti Cevdet Akçay konuk oldu. Okurumuz, "orası bir TV programı mı yoksa beyefendi bilim kuruluna profesörlük tezini mi veriyor? Ben fakülte mezunuyum, anlamakta güçlük çektim. Sıradan vatandaş da izliyor. Onlar nasıl anlasın?" derken konuşmaların yarısının İngilizce yarısının da "iktisadi literatüröden kelimeler içerdiğini söyledi. Ve bir başka örnek verdi. "Teke Tek programına katılan Kemal Derviş, İngilizce, Almanca ve Fransızca biliyor. Ama bazı konuları halka izah ederken arı Türkçe konuşuyor". Bu arada Erdal Sağlam ve Enis Berberoğlu’nun da arı Türkçe konuştuğunun altını çizdi okur. Galiba konuk seçerken bu ayrıntılara da dikkat edilmeli. Sonuçta programı sadece ekonomistler izlemiyor.