Cadde Üç gün beklenen leopar, serginin ilk gününde satıldı

Üç gün beklenen leopar, serginin ilk gününde satıldı

20.11.2017 - 10:19 | Son Güncellenme:

Başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan; bir değil birçok Afrikalı çocuğun yüzünü güldürecek, onları yaşatacak örnek bir projeye imza attı. Serginin ilk gününde fotoğrafların yüzde 85'i satıldı.

Üç gün beklenen leopar, serginin ilk gününde satıldı

Afrika'ya giden oyuncu, orada halkın yüzde 53'ünün temiz suya ulaşamadığını ve 10 çocuktan üçünün kirli su kaynaklı hastalıklardan dolayı yaşamını yitirdiğini öğrenince, bu duruma kayıtsız kalmayıp müthiş bir iyilik hareketi başlattı. Düzyatan; 12 gün kaldığı Kenya'da vahşi hayvanların, yiyecek ve su bulmak için çıktıkları göç yolculuğunu fotoğrafladı. Düzyatan, toplam 52 fotoğraftan oluşan sergisini, geçtiğimiz günlerde Zorlu PSM'de açtı. Serginin ilk gününde fotoğrafların yüzde 85'i satıldı.

Haberin Devamı

VAHŞİ DOĞADA KAMP
Sergide en ilgi gören fotoğraflardan biri leoparlar oldu. Düzyatan, bu leoparların çekimiyle epey uğraşmış, hatta onları çekebilmek için üç gün beklemiş ve üçüncü günün sonunda en iyi hallerini yakalayıp deklanşöre basmış.

Fotoğrafların kolay çekildiği düşünülmesin;
Engin Altan, Masai Mara'da doğanın ortasında kampta kalmış, üstelik herhangi bir güvenlik, elektrik, telefon vs. olmadan. Leopar ve su aygırları sesleri ile uyumuş. Zaten kıtada saat 18.00'den sonra herhangi bir ışık yok.

Leopar fotoğraflarından alan isimlerden birinin de Düzyatan'ın komşusu Murat Tarman. (Funda Karayel-Sabah)