Ege Üniversite sınavı için merkeze gidilmeyecek

Üniversite sınavı için merkeze gidilmeyecek

21.06.2018 - 00:14 | Son Güncellenme:

Torbalı Ticaret Odası’nın toplantısına katılan Atilla Kaya, iki müjde verdi, “Üniversite sınavı önümüzdeki yıl Torbalı’da yapılacak. İzmir Gaz Bürosu da haftaya faaliyete başlıyor” dedi

Üniversite sınavı için merkeze gidilmeyecek

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı Ticaret Odası (TTO) İnşaat Meslek Komitesi toplantısına katıldı. Açılış konuşmasını yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı’nın kalkınması ve büyümesi için önemli projelerin desteklendiğini, bir o kadarının da hayata geçirildiğini belirtti, “Eski Torbalı ile şimdiki Torbalı aynı mı? Farklı siyasi görüşe sahip üyelerimiz var ancak, içimizden seçilen bir milletvekilini desteklemek ilçemizin menfaatine. Memleketimize hangi partinin katkısı varsa onun yanında yer alacağız. Kısacası Atilla Kaya meselesi, bir parti meselesi değil Torbalı meselesidir. Keşke her partiden birer milletvekilimiz olsa” dedi.

Haberin Devamı

İki sorun çözüldü

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Kaya ise, yıllardır ilçenin kanayan yarası olarak gösterilen iki önemli sorunu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi, “Bu sorunlarımızdan biri üniversite sınavlarıydı. Bundan böyle artık gençlerimiz, üniversite sınavına girmek için yollara düşmeyecek. Alt yapı çalışmaları başladı. Gelecek yıl gençlerimiz, kendi memleketlerinde bu sınava girebilecek. Diğer bir konumuz ise İzmir Gaz’ın Torbalı’ya getirilmesi. Bunu da başarıyla sonuçlandırdık. Gelecek hafta İzmirGaz’ın Ticaret Odası tarafından yer tahsisi yapılan Torbalı Şubesi resmen hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

Başvurunuzu yapın

Daha sonra çalışmalarını Karabağlar ve Buca ilçelerinde sürdüren Kaya, esnaf ziyaretleri yaptı, İmar Barışı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. İmar Barışı’ndan en fazla faydalanacak olan ilin İzmir olduğunu vurgulayan Kaya, “Kentteki yapı stoğunun yüzde 62’si imara aykırılıklarla dolu. İmar Barışı, aynı zamanda İzmir’in kentsel dönüşümü için hukuki zemin hazırlayan çok önemli bir reform. Vatandaşlarımızın önemli bir bölümü doğup büyüdükleri sokağından, mahallesinden ayrılmasın istiyor. Biz vatandaşımız ne isterse onu yaparız. Karabağlar’da bu şekilde bir talep oldu, gerekeni yaptık. İzmir’in diğer bölgelerinde de bunu gerçekleştirebiliriz. Ama öncelikli olarak tüm hemşehrilerimiz İmar Barışı düzenlemesinden faydalanabilmek adına başvurularını yapmalı” dedi.