Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları için kritik gün

Altın fiyatları için kritik gün

Altın fiyatlarında son dönemde görülen aşağı yönlü seyir dikkat çekti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentiler piyasalardaki seyri etkiliyor. Bugün ise saat 16.30’da kritik veri açıklandı. Peki altın fiyatları nasıl etkilendi? İşte detaylar...

Altın fiyatları için kritik gün

Para ve emtia piyasalarında yönü ABD’den gelen ekonomik gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Geçen haftalarda ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artması ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacaklarını söylemesinin ardından altın fiyatları düşüşe geçmişti. 

Haberin Devamı

GRAM ALTINDA BASKI SÜRÜYOR 

Ons altın geçtiğimiz hafta düşüş gösterirken, yurt içinde gram altın fiyatı ise yatay bir seyir izlemişti. Özellikle son dönemde ons altındaki düşüş gram altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş son dönemde yurt dışında ons altının aşağı yönlü seyretmesine neden oldu. 

ALTIN FİYATLARI DÜN GERİLEDİ 

Haftaya 2024 dolardan başlayan ons altın 2011 dolara kadar geriledikten sonra günü 2020 dolardan kapattı. Dün 1997 liradan açılan gram altın 1983 lirayı gördükten sonra 1994 liradan günü tamamladı. 

ABD’DE ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI 

Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 16.30’da açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. ABD'de tüketici fiyatları ocakta aylık ve yıllık bazda piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.3 yükselirken, yıllık bazda yüzde 3.1 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

ABD’de ocak ayında enflasyonun yıllık bazda yüzde 3.4’ten yüzde 2.9’a gerilemesi bekleniyordu. Aylık bazda ise enflasyonun yüzde 0.2 yukarı gelmesi öngörülüyordu.

KRİTİK GELİŞME SONRASI PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın ikinci işlem gününe 2020 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2002 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2002 dolar, en yüksek ise 2031 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 1995 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 1978 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1977 lira, en yüksek ise 2008 lira seviyeleri test edildi.