Geri Dön
Uzmanpara Dolar bugün kaç TL?

Dolar bugün kaç TL?

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 30.71’in üzerinde başladı.

Dolar bugün kaç TL?

Para ve emtia piyasalarında yönü ABD’den gelen ekonomik gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Geçen haftalarda ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artması ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacaklarını söylemesinin ardından dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizi yükselmişti. 

Haberin Devamı

ABD’DE ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI 

Yatırımcıların gözü kulağı bugün saat 16.30’da açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. ABD'de tüketici fiyatları ocakta aylık ve yıllık bazda piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.3 yükselirken, yıllık bazda yüzde 3.1 olarak açıklandı.

ABD’de ocak ayında enflasyonun yıllık bazda yüzde 3.4’ten yüzde 2.9’a gerilemesi bekleniyordu. Aylık bazda ise enflasyonun yüzde 0.2 yukarı gelmesi öngörülüyordu.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Dolar endeksi bugün yükselerek 104.847’den işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.279 ile primli seyrediyor.

DOLAR/TL YATAY HAREKET EDİYOR 

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 30.71’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yatay hareket ederek 30.72 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 30.64, en yüksek ise 30.74 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 32.91 lira ile geriliyor.